Don Fanucci Zet stod i en klass för sig

Det var dramatik – i två hundra meter.
Don Fanucci Zet höll upp ledningen efter att ha utmanats av Click Bait. Sedan var loppet över.
Daniel Redéns superstjärna såg bländande fin ut när han dansade hem Hugo Åbergs Memorial.


Tre raka storloppssegerar efter galoppfadäsen i Elitloppet.
Norrbottens Stora Pris, Årjängs Stora Sprinterlopp - och nu också Hugo Åbergs Memorial. Don Fanucci Zets eriksgata fortsatte under tisdagskvällen när Jägersros sprinterjuvel hemfördes med briljans. Tränaren Daniel Redén, kusken Örjan Kihlström och skötaren Ellinor Wennebring lade en ny stor skalp till samlingen. Den här var värd 1 609 000 kronor.
Det var innerspår för Don Fanucci Zet. Något som kanske väckte dåliga minnen från Elitloppet.
Men den här gången gick det bättre. Click Bait var förvisso blixtrande kvick första biten och såg ut att kunna ta en längd på storfavoriten, men Don Fanucci lyckades sticka fram frambenen och när sexåringen väl fick upp farten var ledningen försvarad.

imagelih8.png

– Han sprang och smålekte i värmningen, han är lite valpig fortfarande och det var samma i starten men när han väl rätar upp sig så är han otroligt kvick i benen. Han accade till och då lyckades vi hålla upp ledningen. Han visade vilken klasshäst han är. Hästen är ju så bra, är han vid sunda vätskor och i fin form, så ska det till någon otroligt bra för att slå honom utvändigt. Han vann ju med mycket krafter kvar i dag, sa Örjan Kihlström på prispodiet efter sin tredje raka seger i loppet.

Såg ut som han hade tussarna kvar i mål
Med loppets stora favorit väl i ledningen, var dramatiken i praktiken över.
Don Fanucci Zet höll tempot högt, första varvet klockades i underkant 1.10 och motståndet kunde aldrig ta sig i någon oroande närhet. Till synes med gott om krafter kvar passerades mållinjen på segertiden 1.09,9 över 1609 meter autostart.
– Att se vår "home made"-produkt vara så här bra, han blir ju bara bättre och bättre... Det är en udda fågel men han tål ju hur mycket som helst. Jag måste nog se om loppet först, men det såg ju ut som han hade tussarna kvar i mål..., sa tränaren Daniel Redén.
Bakom den överlägsne vinnaren stod Stoletheshow återigen för en ny vass insats. Med Björn Goop vid spakarna kom den norsktränade hästen loss över upploppet och sköt till snabbt för andrapriset. Det största hemmahoppet Önas Prince slutade trea från rygg på vinnaren och före italienske Vernissage Grif som avslutade vindsnabbt ute i vida spår.

Gio Cash vann stenhård treåringsduell
Två av Europas bästa treåringar gjorde upp sida vid sida.
Andra finalen av Breeders Course såg en häftig upploppsduell. Gio Cash och Dion Tesselaar var snabbast ut bakom bilen och tog ledningen. Barack Face, en häst som ett tag var aktuell för start i Hambletonian, fick jobba utvändigt för sin tränare Adrian Kolgjini. Duon stred i en stenhård kamp hela upploppet ned med ledaren vägrade släppa förbi sin utmanare. Gio Cash belönades med 800 000 kronor för sin seger på 1.11,4 över 1640 auto.

Dion Tesselar.jpg

– Allt är speciellt med den här hästen, han är snabb, han har styrkan, det är en fantastisk häst. Det var hårt över upploppet men vi vann och det är det viktigaste. Det är en stor seger för mig, det är sådana här segrar som man jobbar sju dagar i veckan för, sa Dion Tesselaar.

imageli5i.png

Staro Leonardo avgjorde i ett nafs
Joakim Lövgren fick visa upp en vinnare för hemmapubliken.
Staro Leonardo bjöds en perfekt resa i andra par utvändigt i Malmö Stads Pris. Där kunde han bida sin tid till sista kurvan då valacken förvandlade stayerloppet till en speeduppgörelse. Staro Leonardo hade i ett nafs kopplat grepp om ledande Versace Face och stegade undan på lätta hovar.
Ett visslande upplopp i Prix Cagnes-sur-Mer för fyraåringarna.
En på bettet pigg Felix Orlando anförde fältet men fick stryka på foten vid upploppets början för Charmant de Zack som liftat med i ryggen. Den senare skulle dock bara vara trea i mål. För efter en invändig resa sköt Akilles Face till som en blixt - men ännu snabbare avslutade Seven Nation Army långt ute i banan. Bo Westergaard-träningen fick nosen först i sista steget. I sulkyn satt flinke Nicklas Korfitsen.

Betting Pacer hela vägen i stoeliten
Betting Pacer växer verkligen en klass i ledningen.
Niklas Robertsson sände sitt fina sto till Jägersro, satte upp Björn Goop i sulkyn och resultatet blev succé. Betting Pacer blixtrade till ledningen och sedan loppets favorit Lady Beluga gjort sorti med en galopp varvet från mål, kunde ingen utmana. Hela vägen på 1.11,5 över 1640 auto för årets första seger.
Rafflande utgång i Prix Mikkeli.
Storfavoriten Hidalgo Heldia tappade mycket mark före start och i stället var det Midnight Special som från ledningen såg ut att gå mot guldet. Men Örjan Kihlström hade gett Grappa Boy en delikat resa och kom nu för full fart via fjärde spår över upploppet. Samtidigt som ledaren tappade aktionen, satte Grappa Boy nosen först. Det till glädje för tränaren Christoffer Eriksson.
Mycket rejäl insats av Bugatti Miles i Prix la Capelle.
Sexåringen från Daniel Redéns stall har ett facit på fyra segrar på fem starter efter kvällen. Bugatti Miles fick göra grovjobbet utvändigt om ledande Natorp Bo loppets sista 1300 meter, men avgjorde ändå starkt sista biten för Örjan Kihlström.

Fiftyfour målgång.jpg

Vi noterar också den första tvåårsvinnaren i Sverige för säsongen. Inte helt oväntat tränas den av Tomas Malmqvist och heter Fiftyfour.

– Han har tränat bra, visst är det tidigt men jag tror att han blir riktig bra, sa Malmvist efter vinsten.

 

Publicerad tisdag 26 juli 2022.