Dion Tesselaar kör själv hästbilen till sin "drömkväll"

Dion Tesselaar startar favoriten Gio Cash i Breeders Course 3 years old 2022 second final med 800 000 kronor I förstapris och Officer Stephen I Hugo Åbergs Memorial med 1 609 000 till vinnaren.

Men glöm det där med lyxliv, på måndagskvällen satte han sig i hästbilen hemma i Holland för att själv köra till Jägersro.


– Jag är den bästa ”drivern”, sa han och skrattade.

Dion Tesselaar kör till Malmö med glädje, den är ju en resa till något alldeles extra.

– Det är med stolthet jag beger mig till Jägersro. Visst är det kul att vinna lopp även på mindre banor hemma i Holland, men det är i de här loppen vi vill vara med. Det är därför vi jobbar hur mycket som helst för att lyckas.

Och det handlar inte om pengarna.

– Nej, det är känslan av att kunna vara med och tävla med de allra bästa.

Dion Tesselaar har vunnit över 1000 lopp, han har tagit fram flera topphästar men frågan är om han haft två sådana stjärnor som Gio Cash och Officer Stephen.

– Officer Stephen är nog den bästa häst jag haft, sen är han speciell för mig också eftersom jag tycker väldigt mycket om honom.

Men kanske blir Gio Cash ännu bättre.

– Det vet man aldrig, men Gio Cash är bättre som 3-åring än vad Officer Stephen var.

Gio Cash kom till Dion Tesselaar som 1-åring, han har format en tidig och snabb häst.Han debuterade med seger hemma på Victoria Park i Wolvega och vann sedan finalen för tvååringar i Breeders Course på 13,1 i sitt livs andra start – en regnig höstdag.

– Han gjorde ett otroligt lopp då, sen var förstås banan fantastisk trots regnet. Allt med travet i Sverige håller verkligen högsta klass.

Nu är han alltså favorit i finalen av Breeders Course med Gio Cash som vann uttagningsloppet på 10,9 och därmed tangerande Going Kronos banrekord.

– Gio Cash är en av de mest talangfulla hästar som jag tränat. Han är startsnabb och jag hoppas kunna ta ledningen och då ska han kunna springa ännu lite fortare, men han kan gå från alla positioner.

Trots att Gio Cash bara är tre år och inte är så rutinerad är den långa resan inte något som oroar Dion Tesselaar.

– Nej, han brukar vara helt lugn.

Sen har Dion Tesselaar stallets stjärna Officer Stephen i Hugo Åbergs Memorial.

– Från spår tio måste vi naturligtvis ha en hel del tur, men jag har en häst i bra form och det är fantastiskt roligt bara att få vara med.

Startlistan, Breeders Course 1640 meters

1 Monastery Boko, Robin Bakker

2 Marinho Boko, Örjan Kihlström

3 Urban Africa, Jim Oscarsson

4 Gio Cash, Dion Tesselaar

5 Don't Say Gar, Alessandro Gocciadoro

6 Pure Fortune, Erik Adielsson

7 Barack Face, Adrian Kolgjini

8 Jimbaran Zon, Marc Elias

9 Bismillah Face, Rick Ebbinge

10 Pearl Vrijthout, Björn Goop

Publicerad måndag 25 juli 2022.