Don Fanucci Zet klar för Åbergs

Don Fanucci Zet.

Där har ni nästa häst som är inbjuden och som gett klartecken till Sofiero Bryggeri Presenterar Hugo Åbergs Memorial.


 

– Det ska bli riktigt spännande, säger tränaren Daniel Redén. Av någon anledning går alltid mina hästar bra på Jägersro. Jag vet inte om det är underlaget eller bankroppen, men de trivs alltid på Jägersro.

Don Fanucci Zet vann Elitloppet förra året, han var favorit i finalen i år också men galopperade i starten. Sen tog han revansch och vann Norrbottens Stora Pris i Boden. Nu är han redo och tar en klassisk väg; först start i Årjäng den 16:e juli och sedan Åbergs tio dagar senare.

– Jag gjorde så med Propulsion och det fungerade bra. Så planen är given, fortsätter Redén.

Mats Ahlkvist, Jägersros sportchef, är naturligtvis väldigt nöjd med att Redén tackat ja till en start i Åbergs:

– Vi vet ju alla vilken fantastisk kapacitet hästen har, så det blir en given attraktion.

Årets Elitloppsvinnare Etonnant har fått en inbjudan, men efter andraplatsen i Prix Rene Balliere är det fortfarande osäkert hur den framtida matchningen blir.

– Just nu kommer jag att hålla koll på alla de stora loppen som avgörs den här veckan. De känns väldigt intressanta, säger Ahlkvist.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 16 juli och St Michel i Mikkeli den 17 juli att få en inbjudan. Jägersro har också ett samarbete med Cagnes–Sur–Mer, La Capelle och Argentan där vinnarna också får en möjlighet att starta i Åbergs. Sedan tidigare är Frode Hamres Stoltheshow klar för Åbergs.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 26 juli.

Publicerad tisdag 5 juli 2022.