Breeders Course berör

Breeders Course berör.
Dion Tesselar gjorde segergest när han vann Breeders Coursefinalen på Jägersro med Gio Cash. En halv längd bakom drämde Adrian Kolgjini pisken i sulkyn i ilska sedan hans Barack Face bara räckt till andraplatsen.
– Jag värdesätter den här segern otroligt högt, sa Tesselaar


Gio Cash är något alldeles extra till häst. Han tog ledningen i finalen av Breeders Course och sedan var han först fram till mållinjen.
– Allt är speciellt med den här hästen, han är snabb, han har styrkan, det är en fantastisk häst. Det var hårt över upploppet men vi vann och det är det viktigaste. Det är en stor seger för mig, det är sådana här segrar som man jobbar sju dagar i veckan för, berömde Dion Tesselaar efter den meriterande vinsten.
Gio Cash vann finalen i Breeders Course för 2-åringar, han var på Jägersro för 3-veckor sedan och vann ett uttagningslopp och nu var han bäst i finalen.
– Det är ju för såna här lopp och segrar vi jobbar varje dag. Pengarna är inte viktigast i de här loppen. Det är själva vinsten.

 

imagezm87d.pngDion Tesselaar håller till strax utanför Wolvega i Holland, han körde själv upp sina hästar till Jägersro och något firande kommer det inte att bli tal om.
– Nej, hästarna fåt pusta lite, sen kör vi hem under natten.
Inget firande?
– Nej, det finns inte tid till det. Jag har drygt 40 hästar i träning och de måste tränas även efter en storseger. Men på onsdagseftermiddagen får jag nog sova lite.
Barack Face och Adrian Kolgjini utmanade hela vägen, men det saknades en halv längd när mållinjen passerades. Och tävlingsmänniskan Kolgjini slog alltså pisken i sulkyn i ilska när mållinjen passerades.
– Vår häst gjorde ett fantastiskt lopp, sa pappa Lutfi kort efter loppet. Hade vi bytt startspår hade vi vunnit.
Framtiden för Barack Face?
– De här loppen har han gjort för att få lite snabbhet i benen, han är nog ännu bättre över längre distanser.

 

Gio Cash målgång.jpg

Publicerad onsdag 27 juli 2022.