A Perfect Face och Adrian Kolgjini klar för final i Stochampionatet

Adrian Kolgjini kvalade in sin A Perfect Face till Stochampionatet och Thomas Uhrberg fick låna Fredrik Perssons Deborah SH och vann ett uttagningslopp.


A Perfect Face var bara bäst för sin tränare Adrian Kolgjini i det sjätte och sista uttagningsloppet till Stochampionatet. Han sände tidigt fram sin häst från köposition till utvändigt om ledande Ninepoints Candy. A Perfect Face kopplade enkelt greppet på upploppet och klev ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.14,/2640a och med till final även Ninepoints Candy som höll till andraplatsen.

– Hon fick lägga en väldigt lång speed, det var sex, sju hästar i andraspår och det kostar att ta sig förbi alla i ett långt lopp. Jag tycker att jag har hästen i väldigt fin författning och tror att hon ska vara med och göra upp om det nästa helg. Vi har skorna kvar på henne som vi ska rycka och lite andra finslipande grejer, sa Adrian Kolgjini.

Vi fick se flera övertygande insatser och fina prestationer, men frågan är om inte intrycket på Deborah S.H. var det vassaste. Det fyraåriga stoet från Kalmar, som tränas av Fredrik Persson, har hela tiden tillhört kulltoppen. Hon var tvåa i Drottning Silvias Pokal bakom Chebba Mil, och nästa söndag kan hon mycket väl ge Fredrik Persson hans tredje tränarseger i Stochampionatet. Han har tidigare vunnit det stora loppet med Viola Silas 2010 och med Ultra Bright.

– Jag tycker att hon såg fantastiskt fin ut. Lugn och harmonisk och gick i mål med sparade krafter. Det kommer att behövas om en vecka. Jag tycker att jag har en häst som duger i Stochampionatet. Formen är i stigande och hon kan hamna bland stjärnorna hon med, sa Fredrik Persson.

– Hon var väldigt lugn och flegmatisk men ju närmare mål vi kom ju mer fick jag att köra med. Det är en ultratalang som är både stark och snabb. Hon kändes jättefin och det var inga problem idag, sa kusken Thomas Uhrberg.

Stochampionatet 2022

2640 meter autostart

1) Felicia Zet – Daniel Redén

2) Global Collection – Fredrik Wallin

3) A Perfect Face – Adrian Kolgjini

4) Deborah S.H. – Fredrik Persson

5) Glamorous Rain – Daniel Redén

6) Great Skills – Daniel Wäjersten

7) Lara Boko – Timo Nurmos

8) Rihanna W.I. – Timo Nurmos

9) Imhatra Am – Stefan Melander

10) Chatty Kronos – Jerry Riordan

11) Kashmir River – Björn Röcklinger

12) Ninepoints Candy – Jörgen Westholm

Publicerad lördag 16 juli 2022.