Adrian vann tre men Fredrik var nog gladast

Gladast var nog Jägersroprofilen Fredrik Forsberg som fick se sin Bronson vinna kvällens montélopp. Segerrikast var Adrian Kolgjini som vann tre lopp. Jubilaren var Stefan Persson som vann sitt tusende lopp som kusk. Och Ferrari Sisu är tillbaka.

Det var helt enkelt en kanonkväll.


Adrian Kolgjini vann inte bara tre lopp, han såg också till att det blev bra utdelning på V64.

Han skrällde både med Chiffchaff och A Good Point.

Kul att kunna glädja så fina vänner som Lars (I Nilsson) och Ola (Samuelsson), sa Adrian efter dagens tredje vinst.

Chiffchaff fick ett vilsamt lopp i tredje invändigt, tackade för det fina upplägget genom en pigg spurt. A Good Point tog tidigt hand om ledningen och sedan kom ingen i närheten. Den tredje vinsten togs med egentränade Swish the Cash.

Fredrik Forsberg är en välkänd profil på Jägersros stallbacke. När hans och Maria Linds Bronson fick göra montédebut föll alla bitar på plats. Lee Nimåker red offensivt och sista biten var ingen i närheten av Bronson.

– Han har lite platsproblem, men det är bättre i monté. Jag är så lycklig, sa en känslofylld Fredrik Forsberg.

Välkommen tillbaka får vi säga till den forna Derbytvåan Ferrari Sisu. En häftig sista långsida la grunden till en överlägsen seger.

– Han fick en paus, sen började vi träna upp honom på nytt. Vi började om, berättade kusken Marc Elias. Det här var en riktigt bra nystart för honom.

Stefan Persson är det senaste tillskottet till den prestigefyllda Tusenklubben. Jubileumssegern togs på Jägersro under tisdagen och till stor hjälp hade han två hästar, som han från början egentligen inte skulle köra.

Tyske Wolfgang Nimczyk tränar både Chic Bi och Emilion där Persson fick rycka in som driver. Efter att tidigt under kvällen lotsat den förstnämnde till favoritseger stod kusken på 999 segrar. Fullträffen lät inte vänta särskilt länge på sig. Sjuårige Emilion var överlägsen i sin uppgift.

Emilion kördes fram utvändigt om ledaren och därifrån skulle valacken dominera. In i sista kurvan hade ekipaget övertagit ledningen och segermarginalen skrevs till flera längder. En imponerade vinnare som alltså innebar jubileum för kusken.

–Det är skoj såklart. Det är lätt att det går troll i sådana här saker, men jag förstod väl att om inget allvarligt händer så skulle jag nog ta mig hit förr eller senare. Första segern kom väl för närmare trettio år sedan, så det har tagit sin tid att ta sig hit… Den största segern är enkelt att säga, det var med Darling Mearas i Oaks som jag ju tränade själv, det slår ut allt, sa Stefan vid prisceremonin.

Joakim Lövgren har för vana att vinna tidigt på säsongen när 3-åringarna står bra till. Nu var det Herbie Peak som fick en fin inledning på säsongen.

Lite gästsegrar noterar vi också. Olof Thorson satte dit Vasco de Gama och för Martin Malmqvist fortsatte framgångarna med Ego Sisu.

Publicerad onsdag 19 januari 2022.