Palm pustade ut efter vinsten

Ronny Palm pustade ut efter sista loppet av tisdagens lunchtävlingar. Hans Höwings Zeus var bara bäst.

– Det är skönt när de hästarna som kan vinna också fungerar.


Nu var det aldrig något snack om saken. Höwings Zeus placerades utvändigt ledaren, svarade en attack dryga varvet från mål och försvann över upploppet till en lätt seger.

– Det är en fin häst, jag hoppas att han får en bra säsong, sa Ronny som idag har runt tio hästar på listan.

Efter ett tufft 2021, som bl a innehöll en by-pass operation är både han och stallet på klar uppgång.

– Jag är väl inte riktigt nöjd med det hästarna presterade förra året, nu känns det som om jag har en del fina hästar i stallet och jag vill gärna visa att jag kan komma tillbaka en gång till och visa vad jag kan.

Dagen inleddes annars med en dubbelseger för Ken Ecce. Först satte han dit Nanny’s Girl (tränad av Tomas Malmqvist) som tog ledningen och sedan sprintade undan till en lätt seger.

– Jag är väl inte förvånad, sa Ecce. Jag har kört henne tidigare och vet att det är en fin häst.

image0w6cl.png

Sen tog det bara en kvart finnan Ecce var tillbaka i vinnarcirkeln. Trots en tuff öppning var Game On Butcher bara bäst.

– Det blev en tuff öppning, Staffans häst [Staffan Nilssons Mezzio VM] blev lite pigg så det gick fort. Men sen kunde vi ta över ledningen. Visst var jag lite orolig att öppningen skulle sitta i benen, men det var inte några problem.

Framtiden?

– Vi hade hoppats att det skulle ha varit en årgångshäst som 3-åring, så vi hoppas på en fin säsong.

A Whispering Angel prisutdelning.jpg

Skrällen för dagen ordnade Linda Allercrantz. Hon körde resolut till ledningen med A Whispering Angel, skakade på huvudet när Ken Ecce bakom Dynamic Raja ställde en fråga. Och sen var A Whispering Angel bara bäst.

– Jag ville prova henne i ledningen idag. Senast satt vi fast med så mycket krafter kvar i ryggen på Stefan Persson att jag fick be om ursäkt efteråt eftersom vi nästan sprang över honom.

De krafter använde A Whispering Angel nu och segergesten när mållinjen passerades gick inte att ta fel på.

Ghita Nörby prisutdelning.jpg

Axel Jacobsen satte sedan snyggt dit andelshästen Ghita Nørby. Stall Lunden – runt 600 personer – är delägare och ett par var på plats på Jägersro. De avslöjade att samma dag som Ghita Nørby vann sitt första lopp så fyllde skådespelaren Ghita Nørby – som hästen är döpt efter – 87 år.

– Ghita Nørby är intresserad av hästen och var på plats senast den startade på Charlottenlund, berättade Axel.

Johan Untersteiner hade på förhand ett par fina segerchanser och det slutade med en dubbelseger. I första felfria loppet blev det seger för Luca di Quattro och sedan följde han upp med Global Compassion.

– Luca di Quattro har galopperat i voltstart, han var gynnad av bilen nu. Jag tror att han också har stabiliserat sig. Global Compassion är startsnabb och höll sig lugn, så det blev väldigt gynnsamt för oss.

Vi noterat också att framgångarna för Michael Nimczyk fortsätter. Seger för hans Izzi’s Newport före stallkamraten Free Bird. Nimczyk har en filial hos Kolgjinis i Vomb med 13 hästar.

– Det fungerar jättebra, sa en nöjd Nimczyk.

Publicerad tisdag 11 januari 2022.