Ingo trivs i Paris – tog fin andraplats

Christoffer Erikssons Ingo fortsätter att skörda nya framgångar i Paris.
Vid torsdagens tävlingar på Vincennes blev det en ny andraplats som var värd drygt 150 000 kronor.
Därmed har Ingo på vinterns fem senaste starter i Frankrike tagit två segrar, tre andraplatser och sprungit in 785 000 kronor.


Ingo var favorit i torsdagens lopp tillsammans med Alexandre Abrivard som har kört hästen varje gång i vinter på Vincennes. Han kunde glida till ledningen 1600 meter kvar och sedan ökade Ingo tempot till 1.14,1 de första 2350 metrarna. I utgången av sista kurvan såg den utvändige Falco d´Havaroche starkast ut och den hästen stack ifrån till en lätt seger över upploppet. I sulkyn satt Eric Raffin men Ingo höll resten av konkurrenterna ifrån sig och tog en ny hedrande andraplats. Segertiden för Falco d´Havaroche blev 1.13,4 över distansen 2850 meter. Ingo noterade tiden 1.13,6 och tjänade som sagt en ny fin slant för sin andraplats.
I torsdagens avslutande lopp på Vincennes, som var ett montélopp, var Magnus Dahlén-tränade Vincent As favorit efter sin senaste montéseger. Men Vincent As fick inte travet att stämma och galopperade mitt i loppet för Alexandre Abrivard. Det blev istället en stor framgång för Kennedy, som tidigare tränades av Adrian Kolgjini men som nu numera är i Erik Bondos regi. Kennedy tog andraplatsen bakom den överlägsna vinnaren Fulton, som tränas av Jean-Michel Bazire och reds till seger av Matilde Herleiksplass. Segertiden blev 1.11,8 över distansen 2200 meter. Kennedy noterade 1.12,2 och fick för den prestationen 12 570 euro.

Publicerad fredag 28 januari 2022.