Flygande start på året för Jägersro och Lövgren

Hyllning av våra champions, toppsport, många av våra stora tränare inledde året med att vinna lopp och massor av små detaljer av uppskattning till våra aktiva.

Året på Jägersro fick en drömstart.


Och det fick Joakim Lövgren, regerande champion, också.

Han vann årets första lopp med Tailored Arrival efter ett fint lopp på innerspår.

– Han har tränat på rätt sätt en tid och har mycket talang, berömde också Lövgren.

Men det var Lövgrens andra vinnare för kvällen som blev snackisen; Piemonte.

– Han lurar mig hela tiden. När han springer bakom andra hästar så springer han och sover, har inte 100–procentigt fokus. Sen kan han byta skepnad och bli en topphäst på två steg.

Det gjorde han dryg varvet från mål, då lämnade han en köposition och tog över ledningen. Sen försvann han bara från fältet.

– Han är läcker att sitta bakom. Just nu håller vi på att lära känna hästen, någon framtida matchning har jag inte lagt ännu. Jag får sova på saken.

Tomas Malmqvist blev också dubbelsegrare, på ett lite annorlunda sätt.

Under eftermiddagen vann hans Jetpack på Vincennes tillsammans med Eric Raffin och ett par timmar senare var det dags för M T Oscar tillsammans med Mika Fors.

– Jag har kört honom många gånger och han förbättrar sig nästan hela tiden. Nu börjar hans kapacitet visa sig, sa kusken Mika Forss.

Christoffer Eriksson tog sin seger med Mickro Vick, en snygg insats den första biten förvandlade ett bakspår på tillägg till tredje ytter – sen rundande hon klumpen till säker seger över upploppet.

– Hon har haft lite form en tid, men det har inte riktigt klaffat. Nu fick vi till det så det var roligt, sa Christoffer efter åtets premiärseger.

Stall Kolgjini fick också visa upp sig vid premiären. Hannibal Face var bara bäst i ett långlopp, utmanad en del men hela tiden i front – och sen fick Adrian bekymmer.

– Tanken var att han skulle få ner till Frankrike, men nu är han inkvalad till V75–finalen. Vi får ta oss en funderare.

Oavsett vägval så finns det hög kapacitet i hästen när han sköter sig.

– Det kanske såg enkelt ut från sidan, men jag kan garantera att det finns mjölksyra i de här bicepsen, sa Adrian och skrattade.

På nåt sätt var det väl också rätt att Per Nordström fick vinna lopp. Det var ledning från start till mål med Denarius.

– Det här är en jättefin häst. Vi sneglar lite mot ett lopp i Margaretasserien i februari, sa Per efter vinsten.

Stall Lugauer då?

Jo, de vann också lopp – på Solvalla.

Trots vintriga förhållanden sänkte hans Kattis J.Boko sitt rekord med tre tiondelar, till 1.11,4 över 1640 meter med bilstart, när hon drog musten ur konkurrenterna och stack undan till överlägsen seger från ledningen.

– En jättefin häst! Trots det höga tempot var jag aldrig orolig. Hon vann säkert, sa Jorma Kontio som fick låna stoet när Conrad var hemma på Jägersro.

Vi får också notera att Kevin Oscarsson ledde varje meter med Stefan Granlunds Japiro Queen som därmed tog karriärens första seger.

Vi uppmärksammar också danska framgångar.

Rene Jonassen körde offensivt med Gunpowder efter en fin värmning och det gav seger och Christian Nissen skrällde i lärlingsloppet med Axel Jacobsens Dollar Dream efter en snygg styrning. Och på tal om behagliga lopp så gav Michael Nimczyk storfavoriten Sangria Pellini behagliga ryggar fram till upploppet och sedan var hon bara överlägen

.

 

Publicerad fredag 7 januari 2022.