Tomas Malmqvist bjöd på en V75–skräll

Tomas Malmqvist har haft stora framgångar i Frankrike, men nu slog han till med en skrällseger i Gulddivisionen.


Erik Adielsson hade också en fin dag och han följde upp segern med Unico Broline i V75-1 med skrällseger i gulddivisionen med 18-oddsaren Holy Water. Den sjuårige hingsten, som tränas av Tomas Malmqvist, har härdats i Frankrike och avgjorde V75-3 knappt före en mycket tapper Remarkable Feet som gjorde grovjobbet utvändigt om storfavoriten Disco Volante i ledningen.

Holy Water satt sist utvändigt och kunde följa med i rygg på Zenit Brick som attackerade i tredjespår på sista bortre långsidan och avslutade sedan starkt över Sveriges längsta och mest utslagsgivande upplopp.

Även V75-4 bjöd på en överraskning då 11-oddsaren Bismarck Comery bara var bäst efter gjort allt grovjobb själv utvändigt om favoriten Pere Ubu. Iikka Nurmonen tränar vinnaren och han satt även i segersulkyn.

Att Axevalla har ett långt upplopp fick vi se i V75-5 där Darlington Fame tog meter för meter och fångade i favoriten Hobart i sista stegen. Markus Niklasson satt i segersulkyn och tränar gör Per-Emil Henriksson.

- Jag är mållös. Hon sprang för sin delägares skull, som gick bort i veckan. Jag är rätt säkert på att han är med och ser det här ändå, sa en rörd men samlad Per-Emil Henriksson.

Även i V75-6 bjöds publiken på ett rafflande upplopp där Eenymeenyminymoedk spurtade allra vassast efter att Flemming Jensen attackerat i fjärdespår 500 kvar och plockade många längder över upploppet efter en resa i sjätte par utvändigt.

Publicerad söndag 27 februari 2022.