Piemonte visade klassen – It's a Girl vansläktas inte

Blyg och osäker. Långresa. Kommer tappa från start.
När det väl blev allvar kunde alla brasklappar rivas.
Stjärnämnet Piemonte visade att han har kapacitet att klättra en bra bit i klasserna när han överglänste motståndet i klass II-finalen på Solvalla i lördags.


Inför loppet pekade både tipsexperter och tränaren själv på minusfaktorer för Piemonte. Inte minst långresan från Skåne kunde vara ett bekymmer. Men när den ståtlige femåringen klev av transporten på Solvallas stallbacke såg han ut som lugnet själv. I uppvärmningen uppträdde han exemplariskt och när det blev allvar utklassade han motståndet.
- Det han visar i träning och i loppen nu gör att jag har förtroende för honom, att det finns mer i honom hela tiden, och jag är nöjd med att han visade att han kunde åka en bit till en ny bana och ha med sig hela sitt register, sa Joakim Lövgren.
Jägersrotränaren tog det lugnt från start och efter att ha avancerat fram utvändigt om ledaren satt han lugn. I slutkurvan kopplade Piemonte grepp och med till synes gott om krafter i behåll gick han undan till mycket enkel triumf.
- Han löpte ut lugnt och fint och andades bra och stressade inte upp sig på något sätt, så att han skulle få gå i "dödens" var jag inte rädd för. Hellre det än att han skulle vara inblandad i trånga situationer längre bak i fältet.
Det var Piemontes tredje raka seger i fjärde starten sedan han kom till Joakim Lövgren från Tyskland i november.
- Han har det där läckra steget, lätta gången i sig, så att han inte tar i så mycket för att flytta sig fort. Så man känner inte riktigt att det är sådan kapacitet i honom förrän man tittar på klockan och han håller det tempot länge. Då fattar man att det är lite extra i den här hästen.