Ny toppkväll för Nimczyk och Staffan har ett auktionsfynd

Michael Nimczyks filial i Sverige är en succé. Tre segrar – alla efter spets–och–slut receptet – gav honom en fin onsdag.

– Jag har fått köra fina och starka hästar, sa han lite blygsamt.


Velten Red Red Red hade en imponerande uppvisning på Jägersro.

För kusken Michael Nimczyk och tränaren Simon Woudstra innebar det att man tog full pott på V86 sedan man tidigare spårat runt om även med Velten Isabel.

– Det var samma med båda hästarna, snabba första 500 och sedan kunde jag bestämma tempot. Han (Velten Red Red Red) kändes väldigt stark hela vägen, en enkel seger. Väldigt bra gjort av tränaren att komma med två hästar till Jägersro och vinna med båda, berömde segerkusken sin nederländske kollega som inför kvällen bara startat en häst i Sverige i karriären, men sannolikt lär höra tala om sig igen.

– Det är troligt att jag kommer tillbaka med de här hästarna, bekräftade Woudstra som håller till strax intill travbanan i Wolvega.

Och det blev sydliga gäster för hela slanten på Jägersro.

Dessförinnan hade det nämligen blivit en dansk dubbel.

Men inte genom omgångens största favorit Quiz Roc som från ledningen fick sträcka vapen mot utvändiga landsmaninnan Lisa Lisieux och Henrik Thomsen.

– Hon är ärlig, berömde Thomsen. Det kändes som om jag hade grepp på ledaren redan på sista långsidan men var rädd att det skulle komma någon bakifrån.

En favorit som höll var däremot Morten Juuls urstarke segermaskin Giantissimo sedan Birger Jörgensen kört till ledningen och tågat undan i knepig aktion.

– Han är hur stark som helst, det kanske ser knepigt ut men han känns stabil, sa Jörgensen.

image4zq44.png

 

Staffan Nilsson, den förre proffstränaren, kan ha fått fram en ny stjärna. Lägg namnet Nearly Perfect på minnet.

– Jag förväntade mig en bra prestation, sa Staffan efter vinsten

Staffan är amatör numera, tränar ett par hästar strax utanför Sjöbo och kan ha gjort ett riktigt fynd. Han köpte stoet på auktion i Danmark, han hade kikat ut henne tidigt, men trodde att hon skulle bli för dyr.

– Jag var på auktionen och plötsligt sa de 80 000, första, andra. Då skrek jag 85 000 och fick hästen.

Efter köpet utvecklades hennes bror Festival of Speed till en stjärna och vann storlopp i Danmark. Nearly Perfect visade också talang, men det har stökat en del på vägen.

Efter att ha gjort en stark avslutning i debuten var det alltså dags för seger i andra starten.

– Hon avslutade bra i första starten och var mer förberedd nu. Så det var riktigt skojigt.

Riktigt vad som händer nu är inte bestämt, hon behöver mer rutin – men det lär också finnas intresserade köpare.

– Hon har ju så fin stam att det finns ett fint avelsvärde i henne efter avslutad tävlingskarriär.

Kanske håller vi på att få se en ny kusktalang utvecklas på Jägersro. Johanna Lind vann kvällens  första lopp tillsammans med Olga Tooma. Johanna skickade iväg från start, fick dämpa en bit och såg till att hästen i rygg inte fick chansen.

– Det var väl den att köra mot, jag kände att vi hade gott om krafter kvar.

Johanna jobbar hos Jägersrotränaren Ola Samuelsson, vann lopp med Chiffchaff så sent som i söndags. Och kanske känner någon igen namner; hon har bla jobbat hos Stefan P Pettersson och passat världsstjärnan Oasis Bi.

 

Vi får också nämna Adrian Kolgjini som tog en dubbelseger och ramade in en tävlingsdag som började med lopp tre och slutade med lopp två!

Publicerad torsdag 3 februari 2022.