Nimczyk stekhet – men Jenny var gladast

Sex raka i sulkyn.

Tyske Michael Nimczyk fortsätter sitt segertåg på svenska travbanor.

- Jag trivs väldigt bra i Sverige. Nu stannar vi kvar här lite längre, sade den tyske mästerkusken sedan han ramat in tisdagens V64 på Jägersro.


12 segrar på 26 starter.

Det är facit för stall Nimczyk i Sverige under 2022.

De tyska gästerna har tagit de södra delarna av landet med storm, en storm som fortsatte under tisdagskvällen på Jägersro varifrån man kunde åka hem obesegrade.

Detta sedan Tom N’JerryDiamant och Izzi’s Newport spårat sina lopp från start till mål i händerna på Michael Nimczyk -  som därmed kan stoltsera med sex raka segrar i sulkyn på svensk mark.

- Det var en väldigt trevlig kväll, och vi har haft några väldigt trevliga veckor i Sverige. Hästarna känns bra och vår träningsplats hos Kolgjinis i Vomb är jättebra. När vi kom hit var planen att stanna och tävla i tre-fyra månader, men i slutet av januari talade vi med ägarna och bestämde att vi tar hit några nya hästar och fortsätter ett tag till. Vi får se vad som händer i framtiden, vi kommer att fortsätta tävla i Tyskland också, men vi hoppas att turen håller i sig några månader till. Jag trivs väldigt bra i Sverige. Jag gillar banorna och hur loppen körs. Det är en väldigt proffsig sport här, berättade Michael Nimczyk som länge tillhört eliten i hemlandet men fram till sent i höstas var en sällan skådad gäst på svenska travbanor.

De två tyska vinnarna ramade in en V64 som också såg två vinnare med närmast motsatt segervana.

Jestin Love dundrade undan i ledningen för Henriette Larsson och spräckte sin segernolla i start 15. För tränaren Hans-Olof Söderholm innebar det andra triumfen i karriären.

- Jag har väntat länge på det här, fem-sju år eller något. Otroligt roligt, jag kan inte vara annat än lycklig. Hästen har varit lite loj, men nu börjar han vakna till och den amerikanska vagnen och rycktussarna gjorde säker sitt, förklarade Söderholm som vann sitt förra lopp hösten 2008.

imagex32di.png

Minst lika lycklig var Jenny Andersson sedan hon fått se sin Far From Over sticka nosen först, också för första gången i karriären. En snygg smygare signerad Håkan B Johansson över tre varv var segerreceptet för den passgångarstammade sjuåringen som hade gnetat ihop en kvartsmiljon utan att vinna på 45 starter.

– Jag har inga ord, var Jennys första kommentar innan glädjetårarna kom.

Sen fortsatte hon:

– Så jäkla kul.

Tre varv och lite tuff körning passade bra när lille Far from Over fick smyga med.

– Jag hade en bra magkänsla och trodde att han skulle kunna vara bland de tre främsta, fortsatte Jenny.

Sen erkände hon att hon knappt vågade titta på slutdelen av loppet. Men kusken Håkan B Johansson hade kört ett drömlopp och allt var lugnt.

 

Fantom Godiva prisutdelning2.jpg

Joakim Lövgren har fin snurr på stallet och noterades för en dubbelseger. Herbie Peak var först av stallets vinnare:

– En talang, men fortfarande lite orutinerad. 700 kvar höll han på att springa av banan, men när Pers häst kom upp på utsidan så fokuserade han igen.

För Fantom Godiva var det ledningen som gällde och sedan släppte han ingen i närheten.

– Vi hade höga tankar om honom, men kanske börjar han leva upp till dem nu. Han kämpar bäst i ledningen, men eftersom han inte är så startsnabb hade vi lite bekymmer förra året. Nu hittade jag ett lopp med bara tre hästar på start och det blev perfekt.

Adrian Kolgjini satte dit V75–härdade Ubiquarian Face, trots ett lopp först i andraspår.

– Han gick ju ner i klass och hade fått ett bra spår. Vi tog ett steg tillbaka med honom, men annars tror jag att vi fortsätter att matcha honom på lördagar.

Sen noterar vi att Tova Bengtsson, vår montéchampion, satte dit Dolly Dream och att Peter Arnqvist avslutade dagen med Ready to Go.

Spartakus segerdefilering.jpg

Sen missade ni väl inte Spartakus – vilken talang.

Publicerad onsdag 9 februari 2022.