Gitte och Tyler ordnade storskräll

Tränaren Gitte Stafström trodde på en fjärde–femteplats, kusken Tyler Mifsud var inte säker när mållinjen passerades.

Men visst var Go All In först och ställde till med en rejäl skräll som rensade både på V4– och V5–spelet.

–Jättekul, sa Gitte. Hon brukar ju inte vinna så ofta.


Nej, det här var den tredje vinsten i 55:e starten och oddset dryga 81 gånger insatsen visar att Go All In inte var speciellt betrodd.

Fast visst var det lite stolpe in den här gången. När Go All In satt instängd på innerspår så galopperade hästen utvändigt så luckan kom, kort senare galopperade ledaren

– Jag hade en bra känsla över upploppet, men det var tajt när vi passerade mållinjen så jag var inte säker på om vi hann fram.

Marginalen var inte stor (kolla målfotot från lopp 4 nedan), men det räckte.

Det som på förhand såg ut som flera möjligheter för Michael Nimczyk slutade med en seger. Tom n’Jerrydiamant speedade till andra raka vinsten.

– Det är en snabb häst och vi fick ett bra lopp. Tempot var bra för honom och jag hade en bra känsla redan i slutsvängen.

Däremot galopperade Sangria Pellini in på upploppet när hon skulle speeda till en mycket framskjuten placering. Lancaster tappade tempo bakom en galopperande konkurrent medan Beachcomber inte riktigt fick det att flyta.

I samband med tävlingarna hyllades också Per Nordström för titeln som Årets tränare 2021. Och vad passade då bättre än att han fick vinna lopp. Det var Global Coldplay som fick nosen först på ett uppförstorat målfoto.

– Varken jag eller Ken Ecce (körde Egon TB) visste vem som var först, men kul att vi hade marginalerna på vår sida. Jag hade ju förlorat ett tidigare lopp på målfoto.

Men Global Coldplay var den som Per trodde mest på – och det stämde ju.

– Jag hade ju lättat honom i balansen och hade gått framåt. Jag har en del förhoppningar på honom framöver, sa en belåten Per Nordström.

image20y2.png

Nibali var en häst som Joakim Lövgren trodde en hel del på – i alla fall innan började starta. Men det dröjde till den 21:a starten innan den första segern kom.

– Han har hela tiden hittat på nya sätt att förlora. Skapat nya problem för oss att lösa, suckade Joakim Lövgren.

Men nu var det alltså dags, storfavoriten Glad Nock galopperade tidigt bort sig och 1300 meter från mål lämnade Lövgren andra ytter och lät Nibali lägga en liten rush till ledningen.

– Det passar honom bra att få löpa ut lite fritt, förklarade Lövgren.

Väl i ledningen var det lugnt, det var kanske inte värsta loppet men Nibali behövde inte visa allt för att så spräcka segernollan.

Lövgren var dagens enda dubbelsegrare, han körde till ledningen med Star Victory Tour (delägd av fotbollsikonen Glenn Strömberg) och sedan var det lugna gatan.

– Det var tacksamt att vi fick bestämma tempot en bit, sa en nöjd Lövgren

Encru Cloc målgång.jpg

Den förre Jägersrotränaren Michael Lönborg avslutade dagen med kapable Encru Cloc som bara dundrade runt fältet.

– Att vi startade från tolftespår var snarast en fördel. Idag tog vi av lite vikt och chansade lite, men det fungerade bra som Lönborg som numera är verksam i Danmark.

– Men vi kommer att försöka komma hit och tävla regelbundet, det känns som om vi har en del hästar som duger i Sverige.

Dansk seger blev det i inledningen där Follow Me Now rundade fältet till en säker seger under slutvarvet.

– Kilometern kvar funderade jag hur det skulle sluta, vi hade långt fram. Men han gick väldigt bra, berömde Jeppe Juel.

Livi Pasadena HM uppträdde piggare (rycktussar för första gången) och avslutade rappt för Johan Untersteiner. Och det fanns gott om luft till tvåan.

 

 

Publicerad tisdag 15 februari 2022.