Fin fredag i Kalmar för Lövgren

Det är bra form på Joakim Lövgrens stall. Fredagens utflykt till Kalmar blev lyckad.
Jeans’n Passion och Inspiration ordnade en dubbel åt Jägersrotränaren.


På lördag vänder Joakim Lövgren mot Solvalla för att köra högintressant Piemonte. Stallformen vässades under fredagskvällen i Kalmar. Jägersroproffset ordnade en dubbelseger.
Kapable sexåriga stoet Jeans'n Passion gjorde här tredje starten i regi Lövgren och ordnade sin andra raka. Det efter en fin prestation. Jeans'n Passion blev fint framdragen över sista långsidan och ställdes till attack genom kurvan. Undflyende ledaren Solicious blev till slut ett enkelt byte.
- Snacka om att hon kan det här. Hon sprang mest och frihjulade under loppet och gjorde inte av med några krafter, men till slut tog hon fram hornen i pannan och då var det full sula. Det här borde putta fram henne i formen och när väl värmen kommer och gräset växer, så kommer nog de där sista procenten också, sa Joakim Lövgren.
Det är också fin kapacitet i Inspiration, stall Lövgrens andra vinnare under aftonen. Maharajah-fuxen fixade nu en välförtjänt seger i raden - och det på ett riktigt rejält sett. Inspiration tog sig raskt i sista sväng raskt fram utvändigt om ledande Global Believer som inte hade något svar över upploppet. Mycket lätt vunnet för fyraåringen som lovar mer för framtiden.

Behind Bars tog upp segerraden
En annan häst som lär ha större uppgifter hägrande inom en snar framtid är Johan Untersteiners segervane Behind Bars. Valacken var tillbaka efter ett kortare uppehåll och bjöd körande Stefan Persson en trevlig åktur. Tidig ledning, ett ryck strax före upploppet och överlägsen seger. Hästen som har 9 segrar på 17 starter lämnade ett skarpt intryck.
- Han var jättefin hela tiden, klev iväg bra från start, var lugn och fin hela vägen. Det kändes nästan som om det var ett varv kvar i hästen när vi gick över mål, berömde Stefan Persson.

Nära full pott för Olssons hästar
En häst på banan i amatörloppet. Oscar Ginman tryckte på gasen direkt och sände Il Forte till täten redan efter 200 meter, trots tillägg. Därmed var saken avgjord. Il Forte, som tränas av Jägersros Jarl Olsson, lämnade till slut konkurrenterna med många längder.
Och just den samme Jarl Olsson var svindlande nära att få vända hem med en dubbelseger. Hans andra häst för kvällen, Grand Doux anförde länge och väl fältet för Håkan B Johansson men i det sista steget hann Dig for Ember dit efter att ha fått upp farten ordentligt över upploppet. Kevin Oscarsson körde valacken som tränas av Jim Oscarsson och här i karriärens elfte start knep första segern.
Romero var hårt betrodd i upptakten av V64 och favoritspelarna behövde inte oroa sig. Marc Elias hittade andra utvändigt i ett lopp som inleddes i snabbt tempo, klev sedan hastigt fram genom sista kurvan och hade tidigt kopplat segergreppet.

Publicerad lördag 5 februari 2022.