Dansk segerstaplare jagar nionde raka

Giantissimo är en riktig vinnartyp. 10 segrar på 15 starter är facit hittills.
På onsdag när V86® kryddas med en jackpot på 17 miljoner jagar han sin nionde seger i rad.
- Han har inte förlorat sedan han kom till mig och jag tror inte han gör det nu heller, säger hästens tränare Morten Juul.


Danske tränaren Morten Juul kommer då och då till Sverige och tävlar och gör det ofta med hästar födda i Tyskland eller Frankrike.
- Jag har en mycket bra kontakt i Holland som jag litar på och han har i sin tur fin hjälp av bland annat Hugo Langeweg J.r. Dom har hittat flera hästar av kvalité som tävlat och tävlar starkt både i Danmark och Sverige, berättar Skivetränaren.
Ett fynd ser sexårige Giantissimo ut att vara. Han har startat åtta gånger för Morten Juul och har inte varit i närheten av att förlora. På onsdag när V86® avgörs på Solvalla och Jägersro ser Giantissimo ut att bli mångas spik i jackpotomgången.
- Det är en jäkla häst helt enkelt. När han kom till stallet så var han lite stressad och hade galopperat en del, men samtidigt visat mycket fart och kapacitet.
Vad har du gjort för att få honom att bara vinna?
- Han gillar vårt träningskoncept, vi tränar mycket, men inte så fort och han håller sig lugn och har fått ett bättre självförtroende.
Hur har han vunnit loppen?
- Han har vunnit från alla positioner. Senast så vann han hur lätt som helst från tillägg och vid en av segrarna travade han sista varvet efter 1.12 som ingenting så kapaciteten är mycket hög.
Vad är hans styrka?
- Han är både stark och snabb. Giantissimo har inte varit trött i något av segerloppen och han känns väldigt fin och utvecklas hela tiden.
Finns det inget negativt med honom?
- Han kan vara lite stressad och jag är lite orolig för starten. Nu är han gynnad av spåret och jag tror inte att galopprisken är speciellt stor.
Giantissimo ser ut att bli ganska stor favorit, är det rätt?
- Jag tycker det. Han står billigt inne i klassen i förhållande till sin kapacitet. Distansen är en fördel och hästen känns jättefin i träningen. Löser han bara starten så tror jag inte att han förlorar.

Publicerad tisdag 1 februari 2022.