Tufft för årets sista vinnare

Det var tufft, regnigt, blött, blåsigt och en krävande bana. Årsavslutningen bjöd på många utmaningar.

Men en som log var Thomas Uhrberg sedan han vunnit med Kroatia Boko,

– Hon behöver verkligen inte be om ursäkt, sa han efter att stoet vunnit den tunga vägen utvändigt ledaren.


Från början såg allt besvärligt ut, men efter ett par strykningar förvandlades omöjliga spår åtta till ett helt okey läge.

– 1600 meter passar henne bäst, då håller det hela vägen även om hon ligger på lite. Nu var hon ovanligt lugn och det blev enkelt.

Thomas önskade sedan alla God Jul och skickade med en julklapp.

– Jag körde Nova Mahiron i ett jobb idag [läs tisdag] och hon kändes fin. Jag tycker att hon ska ha chans att vinna på Solvalla på annandagen om det går lite vår väg,

 

imagemprwe.png

Strul, strul, strul och åter strul. Men tillslut fick i alla fall Wolf of Wallstreet vinna lopp.

– Det var han värd, sa delägaren och Jägersroprofilen Daniel Larsson 

Wolf of Wallstreet kan vara lite lättstörd, kanske en lite känslig själ – men han kan springa. Nu var det riktigt tuffa förhållanden, för någon dag sedan rejält med minus grader och efter det plusgrader och regn. Med tanke på förutsättningarna var banan i ett bra skick, men den var krävande.

– Han är tuff som kunde gå nästan 1700 meter i dödens. Visst var han jättetrött, banan suger rejält, sa Joakim Lövgren som var nästan lika glad som ägarparet Daniel Larsson och Elke Frinta.

– Jag vet hur mycket jobb som ligger bakom, hur mycket som kan gå fel och hur glada de blir när allting fungerar. Det är ju kul att få vinna med mina vänners häst.

Lövgren har sedan länge varit klar både kusk– och tränarchampion och kunde – trots ruskvädret – även glädjas åt det.

– Det är klart att det är stort att bli champion.  Det ät ju ett bevis på att du lyckats

Dagens snackis var annars Conrad Lugauers strykningar av sina V64–favoriter strax efter V64–1. Och strykningarna hängde givetvis samman med underlaget

– Jag hade några hästar som har stora uppgifter framför sig och jag ville inte riskera något. Ferrari Sisu ska startar i Sylvesterloppet på nyårsafton, Narita ska ut i ett stort lopp på Solvalla och Ready for Party har lite känsliga fötter. Vi har haft många minusgrader, nu plusgrader och regn. Jag kritiserar inte banpersonalen på något sätt, de har gjort ett utmärkt jobb men mina hästar hade så viktiga lopp att jag inte vågade riskera att det skulle hända dem något, förklarade Lugauer.

Lars I Nilsson har ett gäng 3-åringar som börjat vinna lopp. Nu var det Eton Degato som fick vinna sedan Stefan Persson gett honom rena drömloppet.

– Jag fick vänta med attack och det blev ju riktigt bra, det här här en häst som vi nog trott skulle vinna tidigare på säsongen.

Leon Zon prisutdelning.jpg

 

Kanske var montéryttaren Nicole Marsiung gladast av alla efter sin seger med Leon Zon.

– Det här är något alldeles extra, ett riktigt äventyr.

Det är Lillian Uglebjerg som tränar så framgångsrikt.

RK Sunshine, tränad av Helena Burman, har börjat karriären på bästa sätt. Andra segern kom i tredje starten tillsammans med Johnny Takter.

– Det är fin gång i hästen, sa Johnny och fortsatte:

– Det var inget alternativ att köra i ledningen, men det här blev ju perfekt. Luckan kom ju precis rätt.

Stefan Landén tog andra vinsten på kort tid, den här gången tillsammans med Silpinge Speeder. Han försvarade resolut ledningen och sedan blev det säkert.

– Han är stänkrädd så när vi kom till ledningen hade jag inte en tanke på att släppa.

Elephant prisutdelning.jpg

Och givetvis – sista dagen innan jul så vann Juul lopp. Elephant var riktigt vass från ledningen så då blev det läge att fira Juul i vinnarcirkeln.

 

Publicerad onsdag 21 december 2022.