Lyckad långresa för Lugauer

Han tillhörde kulltoppen som unghäst men har varit anonym som äldre.
Fram till nu.
På lördagen spurtade Ferrari Sisu hem huvudnummer på V75® - Hilda Zonetts lopp.
– Det han visade på upploppet var sensationellt! sa sjuåringens tränare och kusk Conrad Lugauer.


Bergsåker stod värd för tävlingarna och Sundsvallsbanans bästa sto genom tiderna hedrades i gulddivisionen. Hilda Zonett slog grabbarna i både Svenskt Travkriterium och Svenskt Travderby, innan hon tog steget upp i Europaeliten och som äldre vann bland annat världens störta medeldistanslopp, Prix de France i Paris. För Ferrari Sisus del har inte vägen från årgångsloppen till den äldre eliten varit lika spikrak. Men hästen har hittat nya växlar under hösten och när han nu tog tredje segern i fjärde starten sedan oktober imponerade han väldeliga.
– Det var en fantastisk upplevelse och jag är väldigt stolt, sa Conrad Lugauer sedan hans springare flugit lågt och gått från sista till första häst över upploppet.
– Han har haft lite stolpe ut och på den här nivån behöver man marginalerna med sig. Nu har vi haft den turen och då får han också de resultat han är värd. Det fanns en anledning till att vi köpte honom för ett år sedan. Vi hade fortfarande mycket tro på honom och nu betalar han tillbaka lite.
Loppets förstapris uppgick till 150 000 kronor och därmed passerade Ferrari Sisu fyra miljoner kronor insprunget.

imageblbr4.png

 En supersprinter
Conrad Lugauer hade även med sig Laradja Vrijthout på långresan från Skåne och han stod också för en mäktig prestation. Från spår sju bakom startbilen fick han bränna mycket krut för att komma till ledningen men trots ett första halvvarv på mycket snabba 1.07,9 ångade han på och pulveriserade motståndet på 1.10,7 över 1 640 meter.
- Han är helt enkelt en supersprinter! Jag är nästan mer imponerad av honom än av Ferrari Sisu, för normalt tröttnar de efter en sådan öppning, men han gick strålande och när jag frågade honom 500 kvar kom en växel till. Det var fantastiskt! sa Jägersrotränaren.

Publicerad söndag 4 december 2022.