Jägersro Travskola vinnare i Mustaschkampen

Jägersro skapar vinnare.

Jägersro Travskola blev bäst i landet på att samla in pengar till Mustaschkampen. 170 759 kronor, som går direkt till forskning och upplysning kring prostatacancer, blev det fantastiska resultatet.


– Jag vill börja med att tacka alla som skänkt stora gåvor som vi sedan kunnat auktionera ut, alla de som skänkt en slant eller de som jobbat stenhårt för att vi ska nå vårt mål, säger Anna Rogell, utbildningsansvarig på Jägersro och chef för Jägersro Travskola.

– De här siffrorna är helt strålande! Vi är så otroligt tacksamma för det jobb som travbanorna och travskolorna gör under Mustaschkampen. Vi har inte gått igenom allt ännu, men även i år lär flera banor hamna på topp-tio-listan över de digitala insamlingar som samlat in mest pengar i hela landet, säger Per-Anders Nygård, Prostatacancerförbundets kampanjledare för Mustaschkampen.

Uppslutningen kring Mustaschkampen har varit enorm och listan av bidragsgivare lång (se nedan).  Men det finns dubbla vinnare i den här satsningen. De banor som samlade in mest pengar belönas nu av ATG med pengar som går till att utveckla verksamheten på travskolorna. I klartext betyder det att Jägersro Travskola får 100 000 kronor från ATG.

– Vi är otroligt glada att vi lyckades vinna i år, vi har kämpat hårt och fått fantastisk respons från omgivningen, alla som varit med och bidragit på olika sätt. Pengarna går till en viktig och god sak samtidigt som vi får en fin belöning till travskolan, fortsätter Anna Rogell.

Vad ska pengarna användas till?

– Vi har flera idéer, men vi ska hitta något som gagnar många och i synnerhet ungdomars utveckling inom sporten.

Jägersros vd Kent Öhlander, som alltid jobbar för att Jägersro ska engagera sig i viktiga samhällsfrågor, var naturligtvis stolt över vinsten:

– Tack alla för ett bra jobb över gränserna och ett speciellt tack till Travskolan som har levt och andats Mustaschkampen hela månaden. Nu får vi fira med tårta.

Ett stort tack till

Sponsorer till lotteriet

Göran E Larsson Hästmassage

Gyllermyrens

Hemköp Lund

Pauline Bürgermeister

Therapy By Theres

Cykelgiganten

Sveland försäkring

Landäng

Hästsportsadelmakaren

Equum

Skönabäck Rehab

Kvarnby Hästrehab

Jägersro Hästshop

Ica Supermarket Skurup

Hundsalong Bröddarpsholm

Auktioner

Familjen Kolgjini
Paul Mowbray

Ulf Eriksson

Ytaab och AAC Nybrostrand Invest AB

Göran Falk
Joakim Lövgren

Farmen Cissi Ahlborg

Ola Samuelsson

Donationer från företag

Marabou

Cloetta

TJ Event

Blomsterhuset Europa

Karaten Bygg

TG Sportsbar & Restaurang
Katslösa Agro AB
TJ Event

Blomsterhuset Europa

AB KÅ Nilsson RKB

 

Samt tack till alla privatpersoner som engagerat sig med bidrag

Publicerad fredag 2 december 2022.