Dubbel glädje för Preben Sövik

Dubbel glädje för Preben Sövik.

I förra veckan fick han och sambon Nina Lensvik en dotter och hästarna i stallet fortsätter att leverera. Nu var det Santos As som enkelt vann från ledningen.

– Vi njuter dagarna nu, sa Preben med ett brett leende.


Santos As gled till spets, fick bestämma tempot och försvann sedan från fältet den sista biten.

– Jag hade lite känsla för att det skulle kunna få, han hade lite smygform och när han fick bestämma så var det en fördel. Han kan ju springa rätt bra vissa dagar.

 

imageivb6.png

Det var annars en tävlingsdag där vinnarna hade lite olika förutsättningar. Som kämpen All Star som i säsongens elfte timme fick vinna årets första lopp.

Han har vunnit lopp varje år sedan 2016, men i år dröjde det till den sjunde december innan han fick vinna.

– Fantastiskt roligt för ägarna, sa kusken och tränaren Roger Malmqvist sedan All Star fått ”näsan” först i dagens mest rafflande slutstrid.

Tankarna över upploppet?

– Ärligt så kände jag mig slagen hela vägen, men så upptäckte jag att de inte tog något på mig den sista biten.

All Star började sin karriär hos Peter G Norman på Solvalla men återfinns sedan ett par år hos Roger Malmqvist. Normalt är det alltid Peter Ingves eller Johanna Lind som brukar köra, men den här gången hade ägarna begärt att Roger skulle köra själv. Och det blev ju klockrent.

– Han sprang i ”jänkarvagn” och vinglade omkring lite, men det är en mysig häst och han är otroligt snäll att jobba med.

Framtiden för snart 11-årige All Star?

– Så länge han tycker det är roligt att tävla får han fortsätta, han gillar verkligen det här, fortsatte Malmqvist.Sangria Pellini målgång2.jpg

 

Michael Nimczyk vann med Sangria Pellini efter en av dagens mest imponerande uppvisningar. Men det var nog det sista vi såg av den tyske stjärnkusken på ett tag. Han har beslutat att stänga sin svenska filial och koncentrera sig på stallet hemma i Tyskland.

– Vi har haft en härlig tid här och jag är väldigt tacksam för att få tog den här chansen, säger han.

Nimczyk kom med knappa 20–talet hästar och hyrde in sig hos familjen Kolgjini i Vomb. Han började året lysande och har överlag toppresultat på de hästar som startat här.

– Vi har fått massor av hjälp här, inte minst av familjen Kolgjini. Jag gillar verkligen Sverige och den svenska sporten. Och vi har lärt oss mycket.

Men nu blir det – i alla fall ett uppehåll.

– Jag hoppas att vi kan komma tillbaka, under alla omständigheter kommer vi hit och startar när vi har passande lopp för hästar i form.

Nimczyk’s avslutning blev alltså imponerande. Sangria Pellini forcerades till ledningen, trots det sämsta utgångsläget. Och sen var hon bara bäst.

– Jag lät henne gå i sista sväng och hon vann mycket enkelt.

Michael Nimczyk vann 23 lopp bara på Jägersro – på 76 starter – och blev snabbt bekväm med den svenska körstilen.

Hockstedt målgång.jpg

På tal om Tyskland så gästade Victor Gentz med tre hästar – och fick med sig en seger hem.

– Vi var ju här en del innan pandemin, men sedan fick vi stanna hemma. Nu hoppas jag att vi kan komma hit en del i vinter. Vi har en del fina hästar i stallet.

Det var 4-årige Hockstedt som ordnade segern för Gentz. Tredje ytter och avancemang på sista långsidan, greppet mitt på upploppet.

– Visst har han haft en lång och tuff säsong, men han känns fortfarande väldigt fin, sa Gentz som dessutom fick en tredjeplats med Gustavson BE.

imaget3an.png

Joakim Lövgren satte dit T Walls Kastor – även om han inte trodde det själv.

– Jag var helt säker på att jag torskat, sa Lövgren som åkte av banan och ner till stallet.

Och titta på målfotot nedan, Lövgren sitter klart efter Christoffer Eriksson – men eftersom T Walls Kastor är en längre häst så höll han nosen först.

– Det är en av de svåraste hästarna vi har i stallet, fortsatte Lövgren. Han lurar oss hela tiden.

Nu hade han en klar ledningen, men skrittade bara sista 50 metrarna.

– Jag är säker på att han inte var trött, för springa kan han.

Adrian Kolgjini måttade in Lars I Nilssons What a Fairytale efter ett tufft slutvarv.

 

Publicerad torsdag 8 december 2022.