Lugauer visade upp fina 4-åringar

Eagle Rock kom inte med i derbyt. Nu fick han visa sin stora kapacitet på Åby i stället.
Fyraåringen var en av två vinnare från Conrad Lugauers stall på V64.


Conrad Lugauer var kvällens man på Åby.
Jägersrotränaren tog en dubbelseger efter att ha visat upp två högkapabla fyraåringar. Den som imponerade allra mest under aftonen var Eagle Rock. En häst som egentligen var tänkt att gå ut i kvalen till derbyt nyligen, men som inte fick plats. Nu blev det i alla fall en liten revansch. Eagle Rock tog ledningen i en 1.10-öppning och spelade sedan helt i sin egen division. I en stil som lovade mycket för framtiden, brisade hingsten undan på ett minst sagt övertygade sätt.
– Det är en riktigt, riktigt bra häst. Han är liten men bra. Hästen har alltid haft resurser men ett lite känsligt psyke, han har haft en tendens att bli för ivrig, men är helt klart på rätt väg, sa Conrad.
Laban Lagö är nog också en häst att ta med sig i beräkningarna framöver.
Det var en skarp prestation som fyraåring stod för. Laban, som inledde karriären med två raka segrar, gjorde andra starten efter långt skadeuppehåll och visade nu delar ur sitt breda register. Conrad Lugauer tog sin andra seger sedan valacken anfört hela vägen och lämnat motståndet i imponerande stil över den sista raksträckan.

Open stretch-vinnare hör till på Åby.
Run For Sebastian stod för en sådan. Thomas Uhrberg spetsade, släppte och fick fritt invändigt spelrum över upploppet. Håkan K Persson-träningen var snabbast till slut och ett nytt rens bland kupongerna var ett faktum.
Christoffer Eriksson har en trevlig treåring i Longgone River.
Trots ett tävlingsuppehåll på två månader inför kvällens start, var Father Patrick-sonen redo på direkten. Longgone River tog sig till spets från springspår och kunde helt ohotad sticka undan över upploppet. Tre segrar på fem starter är facit hittills för hästen som tar sikte mot kriterieuttagningarna.

Publicerad fredag 26 augusti 2022.