After Work hittade stilen i monté

Kanonstart på karriären i USA, men sen tog det stopp för After Work US. Inte en seger på två år fram till en förmiddag på Jägersro.


After Work US inledde karriären med att bli tvåa med galopp, vann sin andra start och var fyra i sin tredje start. Samtliga i USA och han tjänade 175 000 på de tre starterna och travade 12,3 som snabbast – som 2-åring.

Efter det har det mest strulat, han har ofta galopperat, inte vunnit något fler lopp och bara tjänat kaffepengar – fram till en montéstart i ett breddlopp på Jägersro. Där var han totalt överlägsen.

– Jag kände när jag testade honom under sadel för en månad sedan att han travade ledigt och lätt, sa Stephanie Werder som red honom till seger.

Men helt problemfritt har det inte varit under sadel heller, montédebuten slutade med galopp.

– Det var stor risk för galopp nu också,  men vi har övat och övat så nu gick det bra. Han slappnar av bra under sadel och det var smidigt när vi kom så enkelt till ledningen.

Nu ska vi inte dra alltför stora växlar av den här vinsten, det var ett enkelt lopp. Men det fanns i alla fall hopp om något.

 

imageovoa.png

Dagen avslutades med en rejäl skräll sedan Fredrik Lindvall satte dit Goodhands Ray, drömlopp i rygg på ledaren och full attack 200 kvar.

– Det kändes bra, jag hörde Simon [Helm med Go All In]. Men det var en rolig seger.

Dante Kolgjini körde en häst – och vann.

Han fick låna Unusual Face av Lars I Nilsson och det syntes att Dante visste vad han hade att åka med. Så fort Unusual Face travat in sig drog Dante i högertömmen och lät fuxen tuffa framåt.

– Han lever på sin styrka, så det var bara att gå, förklarade Dante.

Unusual Face är mer en diesel, tuffar och går. Lite spår på vägen och positionen utvändigt ledaren spelade inte någon roll. Över upploppet var han bara starkast.

– 600 kvar kändes det som om jag hade ett ton i linorna, men sen släppte han bettet men det var aldrig någon fara. Han vann väldigt lätt.

På tal om starka och lite knepiga hästar så vann Bernardo Grasso med  T Wall’s Kastor. Grasso tog det försiktigt från start, körde på säkerhet och över upploppet var han bara överlägsen.

– Han har stor potential, men är lite speciell, förklarade Grasso som var snubblande nära att vinna ytterligare ett lopp – men där lyckades I Hope You Dance [Aron Virestedt] kontra ut Grasso’s Rustico som gick ett tufft lopp.

Only Angelica O.C. segerdefilering2.jpg

 

Johanna Lind inledde tävlingsdagen med Only Angelina OC. Full fart från start och ledning hela vägen.

– Det blev väldigt enkelt, speciellt när vi fick ledningen så enkelt.

Tilda Express verkar trivas på Jägersro, hon vann ett kval till Derbystoet förra året. Nu var det förstås enklare motstånd men tillsammans med Gustav Hellman blev det en lätt seger.

Publicerad lördag 6 augusti 2022.