Sune Ohlsson avliden

Tränaren och uppfödaren Sune Ohlsson, Saxtorp, är död.


Sune Ohlsson förknippas främst med Is Ego som kom till stallet som konvalescent i mitten av 70–talet och hos Sune hittade hästen rätt och blev en stjärna på banan.

Anne Haglund, idag veterinär och B-tränare, minns den tiden.

– Min mamma var en period gift med Sune och det var precis när Is Ego fanns där. Jag hängde mer i stallet än någon annanstans. Jag började rida på Is Ego, jag skulle tro att jag var i 11-årsåldern, och vi hoppade tillsammans, vi red i skogen, deltog i Påskritt och det blev nog väldigt bra, minns Anne.

Is Ego mådde bra av att bli ompysslad, började starta och vann lopp på lopp. Det var även stora segrar på V65 (som var föregångaren till V 75) och en period hade han också ett svenskt rekord över medeldistans. Lennart Karlsson och Holger Bengtsson syntes ofta som kuskar på Is Ego. Sagan om Is Ego uppmärksammades också stort i tidningarna – inte bara lokalt utan också i rikspressen.

Sune Ohlsson var inte bara tränare, utan han födde också upp hästar – många med ”kennelnamnet” Sao (Sune Albert Ohlsson). De främsta var Navahoo Sao (född 1977) som startade över 200 gånger och som vann sitt debutlopp, poängen där var att i det debutloppet besegrade han Bea B som senare i karriären blev en Elitloppshäst. En annan framgångsrik häst var Quintus SAO (född 1996) som tog 25 segrar på 173 starter och tjänade 450 000 kronor.

Sunes sista tränarseger togs i oktober 2018 då Jörgen Lorentzen körde Cyklist till vinst på Jägersro.

Sune Ohlsson blev 81 år och sörjs närmast av fem barn med familjer.

image1if2q.png

Publicerad onsdag 27 april 2022.