Racing Mange i comeback – Paralympiatravet ett topplopp

Racing Mange vann uttagningsloppet till Paralympiatravet på Jägersro för ett år sedan. Nu gör han comeback efter skada och ska försöka försvara sin titel Paralympiatravet L C Peterson Broddas Minne på Jägersro den nionde april.

– Vi känns lite bortlottade, tycker tränaren Joakim Lövgren sedan han noterat att Racing Mange fått spår elva bakom bilen.


Racing Mange har inte startat sedan 13:e juli förra året, då var han blek som sexa och efter en veterinärkoll visade sig att han hade en hovbensfraktur. Det blev en lång konvalescens, sen försiktig uppträning och nu mot slutet har han fått ett par tuffare jobb. Han har t ex varit inne på Jägersro och fått ett riktigt skarpt jobb.

– Vi har succesivt byggt upp honom och nu är han i bra form. Han är i form för att göra en Gulddivisionsprestation, men från elftespår blir det svårt oavsett vilken form hästen har.

Joakim startar också Sevilla í Paralympiatravet L C Peterson Broddas Minne. Han har också varit borta länge (11 månader) och har precis som Racing Mange vässats för att kunna göra en bra prestation direkt.

Stall Lövgren slår för övrigt rekord på lördag, stallet har 16 starthästar och måste låna extraboxar för att alla ska få plats.

– Så många hästar har vi aldrig haft till start en och samma dag. Det ska bli häftigt och spännande. Och om jag klagade på spåret för Mange så har jag överlag fått bra spår, inte en enda med spår åtta eller tolv i alla fall.

Från tävlingsdagen noterar vi också ett helvasst lopp i Silverdivisionen med hästar som Rackham, Oscar LA, E Type Cash och Maestro Crowe kryddat med Sam The Man som gått starkt i Frankrike och Mister Ed Heldia som har fyra segrar på fem startar i Tyskland.

– Hela tävlingsdagen håller ruskigt hög klass, så jag ser verkligen fram mot lördagen, säger sportchefen Mats Ahlkvist.

Startlistan Paralympiatravet L C Peterson Broddas Minne

1 Express Jet, Pierre Vercruysse

2 Diamanten, Björn Goop

3 Very Kronos, Erik Adielsson

4 Ubiquarian Face, Dante Kolgjini

5 Holy Water, Ken Ecce

6 Upstate Face, Adrian Kolgjini

7 Pacific Face, Guiseppe Lubrano

8 Night Brodde, Conrad Lugauer

9 Sevilla, Bernardo Grasso

10 Husse Boko, Gustav Johansson

11 Racing Mange, Joakim Lövgren

Distans 2140 meter, förstapris 150 000 kr.

 

 

Publicerad söndag 3 april 2022.