Omslagspojken tillbaka som en vinnare

Omslagspojke på programmet, då kan det väl bara gå på ett sätt.

Borups Racing prydde omslaget på Jägersro programmet eftersom han vann senaste loppet i Krafft’s B–tränarserie. Det var sista november förra året, men efter det har det blivit sex raka starter utan framgång. Fram till att han fick pryda programmet, alltså.


– Passande att vinna nu, tyckte också tränaren Johan Anderberg.

Tillsammans med favoritkusken Ken Ecce (fjärde segern med Borups Racing) blev det en säker seger efter en fin resa och fjärdespår en bit i slutsvängen.

– Han har strulat till det med en del galopper, sen har han kanske mött för hårt motstånd också, funderade tränaren Johan Anderberg.

Precis som i november var det Ken Ecce som satt i vagnen. Förra hösten tog de ett par segrar tillsammans och nu fanns kemin där igen.

– En trevlig häst att köra, sa Ken. Nu satt vi bra till, men jag fick gå ut i fjärdespår när de attackerade bakifrån. Ändå kändes det rätt lugnt.

Över upploppet var Borups Racing bara starkast och tränare Anderberg kunde stå rätt lugn.

– Jag trodde väl att han skulle greja det, så vi får kanske göra någon fler start i den här serien.

imagec4u4j.png

Joakim Lövgren får nog räkna med en och annan resa till Danmark i sommar.

Danskfödda Havannah Line såg ut att vara något lite extra när hon dansade undan till en lätt seger i debuten. Runt 1.14 hela sista varvet var långt ifrån botten.

– Hon har hela tiden visat den uppfattning som krävs och det hon gjorde idag gjorde hon med lätthet, sammanfattade tränare Lövgren.

Lite lugnt från start, Move Like the Wind fick rusa till ledningen, innan Lövgren var framme och tog tillbaka taktpinnen efter 600 meter.

– Jag tog det lite safe när Jim Oscarsson kom, jag hade inte den tändningen i henne. Men hon var helt med på noterna när vi körde fram och sedan var det inte några problem på vägen.

Lövgren har också talangen Herbie Peak (tre segrar och en andraplats på fyra starter) i stallet, den är också tre år och danskfödd.

Sandvångens Ancora prisutdelning2.jpg

Om vi sedan tar tävlingsdagen från början så var det ett Ungdomslopp som inledde, där satte Johanna Lind dit Sandvångens Ancora efter ett dröm lopp i draget.

– Hon kändes trög hela vägen, men gick fortare närmare in mot mål, sa en nöjd Johanna Lind.

Borups Atlas prisutdelning2.jpg

Per Nordström fortsätter att presentera talanger, Just Perfect Sisu tog den tuffa vägen utvändigt ledaren men var ändå bara bäst över upploppet.

– Han har en fantastisk mammastam (halvbror till Svampenvinnaren Dixi Sisu). Vi har förhoppningar på honom och som norskfödd finns det förstås en hel del fina lopp där.

Framgångarna för Michael Nimczyk fortsätter. Med Izzi’s Newport var det ledning från start till mål och det såg ut att finnas krafter kvar också.

– Han var jättefin, är startsnabb och vi kunde också rycka alla fyra skorna. Han hade en fin uppgift som han löste på ett bra sätt.

 

 

Aberdeen Face prisutdelning.jpgStall Kolgjini har också fin form. Aberdeen Face tog en lätt seger tillsammans med Adrian Kolgjini, men det kunde ha strulat till sig redan i starten.

– Han tog något galoppsteg, men ställde sig. Jag kunde ta över ledningen, men det blev ett snabbt förstavarv så det var en bra prestation. Det är en ganska allround häst som jag tror får en bra säsong.

Vi noterade också att Johan Untersteiner kunde behålla ledningen med talangen Karat River, sen drog han i bra tempo och vann bekvämt.

– Han galopperade senast och då kändes det inte slutsålt, annars hade han landet på en hög 15–tid. Så jag hade en del förhoppningar om jag skulle kunna behålla ledningen och så blev det.

Evolution On Track målgång.jpg

I ett lite rörigt amatörlopp hade Evolution On Track och Kamilla Plambech den bästa farten tillslut.

Notera att vi tävlar både tisdag och torsdag nästa vecka – och på torsdagslunchen gör vår berömda ärtsoppa comeback.

Publicerad onsdag 13 april 2022.