Night Brodde klar för final i Paralympiatravet

Night Brodde är klar för Paralympiatravet.
Conrad Lugauer gav inte storfavoriten Extreme en chans att sticka upp i den tredje deltävlingen på Halmstadtravet.
- Han är svårslagen i ledningen. Det är en toppguldivisionshäst, i mina ögon i alla fall, konstaterade en synbart lycklig tränare som bjöd på en präktig segergest över mål.
Ännu mer jubel blev det sannolikt för konstruktörerna till de två system som klarade sju rätt på V75 och belönades med över 27 miljoner kronor vardera.


Han berättade i förhandssnacket att han inte skulle släppa ledningen till Extreme.
Väl i loppet höll Conrad Lugauer sitt löfte och kontrollerade varje meter sedan storfavoriten fått en dryg inledning i tredjespår fram utvändigt.
Med positionerna intagna hölls tempot ganska lågt, varpå Night Brodde åter fick visa hur oerhört svårpasserad han är från favoritpositionen.
– Hästen har utvecklat sig kontinuerligt för varje år och idag fick vi slå en väldigt, väldigt bra häst - som fick ett mycket svårare lopp. Jag tycker att han löser det på ett toppsätt, sade Lugauer som fick sitt genombrott på svensk mark just i - dåvarande - Olympiatravet 2010.
Den dagen fick man mäta segermarginalen i millimeter, men den då nyemigrerade tysken var ändå så säker på sin sak att han hann höja näven i en numera legendarisk segergest.
Den här gången hade han betydligt större marginal på sig att göra samma sak.
– Han gjorde mig så glad att jag inte kunde låta bli. Det är så otroligt tufft att kvala in till en sådan här final eftersom det finns så många topphästar i Sverige. Hästen gjorde det precis som han maximalt kan göra, han vann starten enkelt och sedan kändes han perfekt hela loppet. Han är svårslagen i ledningen. Jag har vunnit loppet (Paralympiatravet) en gång och det är underbart att få vara med en sådan tävlingsdag, fortsatte Lugauer.
Paralympiatravets final avgörs på Åby 7 maj och har ett förstapris på 1,5 miljoner kronor.