Moa Bolinders dröm blev sann

Moa Bolinder hade aldrig vunnit lopp ned stor häst.

Hästen hade en seger på 37 försök.

Santos As och Moa Bolinder var ett svårfunnet ekipage för spelarna men utklassade likväl motståndet.

– Jag tänkte äntligen när vi passerade mållinjen, det här är något som jag har drömt om hela livet.


Moa Bolinder, 23, har inte kört så många lopp. I fjol blev det två andraplatser på sex försök och för att hitta en pallplats dessförinnan får man backa till 2019, då hon körde fem lopp och som bäst slutde trea. Men när hon nu svingade sig upp i tävlingssulkyn för första gången i år hemma på Jägersro kom karriärens första och efterlängtade seger.

- Det känns helt fantastisk! Det är detta jag har väntat på hela livet. Det är det enda jag har velat så länge så det känns underbart. Och det är lite extra att det är på hemmaplan. Det var här jag började och det är här jag vill vara, sa en glädjestrålande Moa Bolinder.

image3ql4.png

Moa är fostrad på Jägersros Travskola, hon har jobbat åt ett par tränare på vägen och arbetar nu åt Santos As tränare Preben Sövik och tillsammans hade de satt hästen i toppskick. Från ledningen dundrade han undan på 1.11,8 över 1640 meter med bilstart, en rekordsänkning med 2,5 sekunder.

- Shit, pommes frites! Jag har aldrig kört så fort. Jag visste att hästen var bra men att han var såhär bra visste jag inte. Riktigt kul!

Nästan lika glad var Marc Elias som efter ett antal galopper äntligen fick Vincentius att trava felfritt – och då blev det seger till ett glatt odds.

– Han har känts så fin i träning, sen har det inte fungerat i lopp.

Nu spelade det inte någon roll att det blev fjärdespår runt slutkurvan, Vincentius var bara bäst ändå.

– Han har känts mycket säkrare sedan vi gjort några små justeringar, men han har väl alltid varit så att han antigen galopperat eller vunnit.

Vincentius 3689.jpg

Vincentius leasas av Marc och hans flickvän Line Bach–Skallberg och med den form som 4-åringen visade kommer det fler segrar bara han kan låta bli att galoppera.

Rent sportsligt får vi lyfta fram Holly Go Lightly. Hon kommer från Tomas Malmqvists franska filial, startade senast på Vincennes där hon gick i ledningen i ett tufft lopp som kulltoppen Jazzy Perrine vann.

– Jag kände i värmningen att det var en fin häst, sa kusken Ken Ecce. Så jag chansade lite och körde till för att försöka ta över ledningen. Och det fick han, sen var det spel mot ett mål och de mer betrodda kom aldrig i närheten avHolly Go Lightly 3801.jpg henne.

 

Tanken är att Holly Go Lightly ska stanna kvar här och starta i de danska årgångsloppen. Som danskregistrerad har hon många fina lopp där – och Ken Ecce verkar ju komma överens med henne.

– Det var en oerhört fin häst att köra, så jag måste säga att det kändes bra hela vägen.

Adorable Face 3724.jpg

Den sedvanliga Kolgjinivinsten tog Adrian med Adorable Face, det var ledning hela vägen och säkert undan.

– Jag var lite inne på henne senast hon startade men då blev det galopp. Nu återgick vi till den gamla balansen och det gick ju bra. Det är en stark häst som mot sommaren kan bli en årgångshäst.

Global Best Lover 3850.jpg

Global Best Lover har aviserat form en tid utan att få vinna lopp, nu stämde det mesta och segern blev enkel.

– Han går mycket bättre nu och kan vinna fler lopp, sammanfattade Lövgren.

Publicerad onsdag 20 april 2022.