Succé för Jägersro i Pokalkvalen

Per Nordström tre, Joakim Lövgren tre, Adrian Kolgjini två och Ola Samuelsson en – dessutom kvalade Thomas Uhrberg in Deborah SH åt Fredrik Persson. Lägg ihop det och ni får fram att Jägersro har nio (nästan tio) av de 24 finalisterna i Pokalloppen. Daniel Redén har favoriterna i både Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal.
Francesco Zet och Glamorous Rain hade lekstuga i sina respektive uttagningslopp.
- Dom var jättebra. Jag är jättenöjd, sa Daniel Redén.


Fredagskvällen bjöd på fantastisk sport med uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal. Den stora favoriten att vinna Kungapokalen är Daniel Redéns Francesco Zet. Han gjorde årets första start och visade ingen som helst ringrost. Någon ledning blev det inte initialt, men han kunde överta efter 600 meter och resten var defilering tillsammans med Örjan Kihlström.
- Vilken otrolig häst. Han springer bara på talang. Han rör sig som ingen annan häst jag har. Det är som att han svävar på moln. Det är en otrolig individ, sa Daniel Redén.
Glamorous Rain vann sitt uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal och gjorde det utan att se speciellt trött ut. Även i det här loppet avvaktade Örjan Kihlström innan han körde till ledningen när det återstod 1400 meter. Över upploppet kom det konkurrenter från alla håll, men Örjan Kihlström behövde aldrig be Glamorous Rain plocka fram reservkrafterna.
- Hon är jättetrevlig och det har hon varit hela tiden. Det fanns nog mer sparat än det såg ut, sa Örjan Kihlström.

Dubbel även till Hoogart/Bakker
Paul J P Hoogart åker sällan till Sverige utan segerchans och tog en dubbel. Usain Lobell fick trava utvändigt om Felix Orlando och Robin Bakker gjorde ingen brådska att trycka upp tempot utvändigt. I sista sväng blev det full fart och Usain Lobell klev förbi sista meterna innan mål i ett av uttagningsloppen till Kungapokalen.
Chebba Mil var minst lika imponerande i sitt uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal. Förhandsfavoriten A Perfect Face tog över ledningen efter 400 meter och fick sedan bestämma tempot. På sista långsidan kastade Robin Bakker loss med Chebba Mil som tog sig fram utvändigt om ledaren. Upploppet gick i rasande tempo och Cherra Mil tog sig förbi kort före mål.

Träningsjobb för Iznogoud Am
Värste konkurrenten för Francesco Zet i finalen är Stefan P Petterssons bildsköne Iznogoud Am. Örjan Kihlström förhastade sig inte från start och avvaktade i 700 meter innan han fick överta ledningen. Väl där så var Iznogoud Am väldigt löpglad för dagen och drog undan i 30 meters ledningen. Det såg ut som ett träningsjobb och det var massor av meter ner till konkurrenterna över upploppet.
- Så jäkla skönt. Det är lika skönt varje gång. I dag var han riktigt fin och hade krafter kvar. Jag är evigt tacksam att ha en sådan här häst, sa Stefan P Pettersson.
Aquarius Face lekte hem sitt uttagningslopp. Adrian Kolgjini tog tidigt positionen utvändigt om Grant Hall och i sista sväng tryckte Adrian på för fullt och Aquarius Face stack undan till en överlägsen seger.
- Det är ett bra tryck i steget han har. Han är ganska liten men, tar sig fram på ett maffigt sätt, sa Adrian Kolgjini.

Topplopp av Deborah S.H.
Fredrik Persson valde att tävla på hemmabanan Kalmar. Han överlät tömmarna till Thomas Uhrberg bakom Deborah S.H. och hon svarade för ett topplopp efter att ha travat sista 700 meterna i tredjespår och blir att räkna med i finalen.
- Var fin hon var. En jättefin häst. Hon är väldigt stark och om det är viljan eller styrkan som håller mjölksyran borta vet jag faktiskt inte, sa Thomas Uhrberg.
Skicklige amatören David Perssons Donna Summer satt sist när det återstod 500 meter, men när hon fick anfallssignal av Emilia Leo växlade Donna Summer ner sin konkurrenter i ett nafs i det första uttagningsloppet för ston.
- Man är glad och stolt och allt bara klaffar. Det är skitkul, sa David Persson.
Det blev inga större pengar på V64®. Sex rätt betalar 543 kronor, fem rätt 14 kronor och ingen utdelning på fyra rätt vilket innebär att det blir jackpot på måndag på Mantorp.

Startlista till Konung Gustaf V:s Pokal 2022 - 2140 meter auto:
Häst - Tränare

1. Aquarius Face (Adrian Kolgjini)
2. Francesco Zet (Daniel Redén)
3. Usain Lobell ( Paul J P Hoogart)
4. Iznogoud Am (Stefan P Pettersson)
5. Mustang Racer (Robert Bergh)
6. Felix Orlando (Per Nordström)
7. Down Under (Per Nordström)
8. Beat Generation (Jörgen Westholm)
9. Vinci Nice (Johan Untersteiner)
10. Inspiration (Joakim Lövgren)
11. Larry Wood (Joakim Lövgren)
12. Power Doc (Åke Lindblom)

Startlista till Drottning Silvias Pokal 2022 - 2140 meter auto:
Häst - Tränare

1. Donna Summer (David Persson)
2. Glamorous Rain (Daniel Redén)
3. Chebba Mil ( Paul J P Hoogart)
4. Deborah S.H. (Fredrik Persson)
5. Good Vibes (Per Nordström)
6. A Perfect Face (Adrian Kolgjini)
7. Olga Tooma (Ola Samuelsson)
8. M.T. Rapunzel (Ulf Stenströmer)
9. Hard Landing (Stefan Melander)
10. Cintra (Robert Bergh)
11. Bright Crystal (Björn Goop)
12. Nocturne Zon (Joakim Lövgren)

Publicerad lördag 23 april 2022.