Hemmalaget dominerade – trippel till Kolgjini

”Himmalaget” dominerade V75® på ett svårbemästrat Jägersro och som pricken över i vann Upstate Face en plats i Paralympiatravet.
- Norska huvudlaget kvar och skorna är på också, vi är nog inte klara för i år…, sa tränaren och kusken Adrian Kolgjini.


De yttre förutsättningarna var tuffa på Jägersro med kulingvindar satte verkligen både hästar och kuskar på prov och de sju loppen på V75 bjöd på runt 25 galopper.
V75-7 var första uttagningsloppet till Paralympiatravet och det blev en uppvisning av Jägersrotränade Upstate Face som var helt överlägsen trots ett lopp utvändigt ledaren. I sulkyn satt tränaren Adrian Kolgjini som så klart var mycket nöjd med sin stigande stjärna.
– Alla tränare behöver en ego-boost, det här betyder väl att jag kan det här. Vi har haft honom från början och det är egentligen det första jag gjort som tränare, att få fram honom till att vara så bra som han är i dag, det är mäktigt.

imagele25a.png– Han har en enorm power. Han har en akilleshäl att han inte är så startsnabb, resten har han; han har skallen, han har tekniken och nu har han utvecklats till en riktigt maffig häst. Att springa i dödens i denna motvind, det är tufft alltså - och han bara lämnar dom med norska huvudlaget kvar och skorna är på också, vi är nog inte klara för i år...

Upstate Face med krans och skötare.jpg

Hattrick för Kolgjini
Adrian Kolgjini var het och vann dubbelt på V75. I V75-6 imponerade Wolfgang Nimczyk-tränade Orkan von Haithabu stort i händerna på Jägersrokusken.
– Han är som att köra en bil. Det var första gången jag körde honom barfota och det var ett helt annat tryck i honom. Han fick gå 650 meter kvar i motvinden och prestationen var jäkligt bra. Han vann jättelätt, sa segerkusken som sedan följde upp med ett äkta hattrick när han även vann lördagens sista lopp med egentränade Expelled.

Dubbel för Lövgren
En annan hemmatränare som hade laddat inför lördagen var Joakim Lövgren och han kunde räkna in en dubbel på V75. Lady Beluga var stor favorit i V75-1 och efter en dramatisk inledning lyckades hon med minsta möjliga marginal hålla upp innerspåret med hjälp av solfjädereffekten när Georgia Am utmanade rejält. När väl spetsstriden var över var i praktiken även spänningen över för det sexåriga stoet som är obesegrad från ledningen.

Lady Beluga målgång2.jpg

– Vinnarhästar har en egenskap som kommer fram när allt ställs på sin spets. Lady Beluga är gjord för den här sporten, hon redde upp det i första sväng och sedan var det lugna gatan, sa Joakim Lövgren.
Lika enkelt gick det för Joakim Lövgren i V75-3 där Oscar L.A. imponerade stort i sin årsdebut. Den sexårige hingsten kunde enkelt överta ledningen kort efter start och när Joakim Lövgren sedan kunde dämpa tempot och bestämma fick konkurrenterna köra om andrapriset.
- Det här är en klasshäst helt enkelt. Han vet var det här går ut på, berömde Joakim Lövgren.

Oscar L.A. målgång.jpg

Dagens skräll
V75-2 blev ett rörigt lopp med massa galopper där bland annat favoriten Kentucky River reparerade dubbla galopper som fyra. Vann gjorde 20-oddsaren Grappa Boy som vann enkelt efter att fått det serverat av sin tränare Christoffer Eriksson. Tredje invändigt byttes ut till tredje utvändigt 700 meter kvar, som blev andra utvändigt 200 meter senare och sedan avgjorde fyraåringen enkelt över upploppet.

Grappa Boy målgång.jpgFlemming Jensen bröt "himmalagets" dominans och EenymeenyminymoeDK vara bara bäst i V86-4. Det sexåriga stoet bjöd på en läcker sista bortre långsida i fjärdespår där hon gick från näst sista position till utvändigt ledaren. Benita Winner stretade emot genom sista sväng och över upploppet men EenymeenyminymoeDK var starkast.
V75-5 blev ett mycket märkligt lopp med mängder av galopper. Bäst av de felfria var Per Henriksen-tränade King Of Greenwood med Stefan Persson i sulkyn. Favoriten Under Amour galopperade i starten, tappade massor

men reparerade storstilat till andrapriset i händerna på Joakim Lövgren.

 

Publicerad söndag 10 april 2022.