Häftiga race och en trippel till Joakim Lövgren

Häftiga race, händelserikt och en hel räcka topprestationer. V86–kvällarna på Jägersro är något alldeles extra.

– Vilket ös hela kvällen, det hände något i alla lopp, Mats Ahlkvist, Jägersros sportchef spontant, efter en fartfylld kväll.

Mest fart hade utan tvekan Joakim Lövgren som tog en trippelseger.


– Var och varannan häst går ut och presterar på sin topp och när de är så med på noterna är det riktigt roligt att köra med dem, konstaterade Lövgren sedan han först satt dit King of Djazz och sedan Divane Godiva på V86 och dessutom Peak Princess innan V86–spelet drog igång.

Kanske var det King of Djazz som imponerade mest. Han satt en bit bak i klungan, men med galopper på både ledande Michelot och på Remus Eck bakom ledaren och lite fight om den tomma ledarpositionen, så fick Lövgren en perfekt position.

imagekdcw4.png

– Jag satt i fjärde ytter, helt plötsligt hade det förvandlats till andra ytter. De körde loppet i halsen på mig. Kul att se att han övervintrat så väl. Han har haft nytta av vinterträningen och två lopp i kroppen, idag var det bra drag i honom, konstaterade Lövgren efter segern med den förre som rundade konkurrenterna från andra par utvändigt.

Galopperande konkurrenter gjorde att Lövgren kunde hitta samma position från tillägg med Divane Godiva som fick spara speeden till upploppet och brisade ifrån sina konkurrenter.
- En häftig häst. Hon var duktig som tvååring, men räckte inte riktigt som tre- och fyraåring. Det var nära att vi betäckte henne, men så hittade hon en riktig formtopp. Så duktig som var idag så får hon nog tävla på, konstaterade Lövgren efter sin trippel.

Peak Princess målgång2.jpg

Stall Lövgren har startat året extremt bra, 40 segrar på 181 startar och 50 procent av alla startande bland de tre främsta.

En som också har bra snurr på stallet är Per Nordström. Han hade en outsider i Natorp Bo i V86–inledningen. Frågetecknet fanns förstås för den långa distansen.

– Jag körde ett snällt lopp med honom och vi fick luckan var han riktigt snabb. Jag han varken rycka ”norsken” eller tussarna, men han skötte det bra ändå.

Natorp Bo segerdefilering.jpg

Det var när ledande favoriten Moses galopperade som luckan uppenbarade sig invändigt och då var Natorp Bo pilsnabb.

Rick Ebbinge, med stallet i Halmstad, har blivit en stadig gäst på Jägersro. Nu visade han upp Indigo i ett bländande skick. Snabb start till ledningen och sedan kom ingen i närheten.

– Det är en väldigt fin häst och jag tror faktiskt att han blir ännu bättre när han får starta lite tätare.

Kvällen inleddes med en skräll. Power Brigadoon kom från Holland och visade sig vara en liten snabbfotad 3–åring. Peter Ingves körde till ledningen, släppte och sen kom luckan som på beställning.

– En jättefin häst och det fanns krafter kvar, berömde Peter.

Power Brigadoon prisutdelning.jpg

Håkan K Persson har bra ordning på stallet – trots att han fortfarande är skadad efter en olycka tidigare i vinter. Nu satte brorsan Stefan kapable Global Believer i ledningen och där trivdes han bra.

– Håkan passar som tränare i rullstol, skämtade Stefan. Global Believer är otroligt snabb första 50 och sedan fick vi sätta upp ett tempo som passade.

Global Believer målgång.jpg

Vi noterade också att Carlos Söderström kom med starke Pingis och efter ett lopp i främre träffen var det ingen som kom i närheten och samma sak gällde Luca di Quattro som nu gick felfritt för andra gången i rad tillsammans med Johan Untersteiner och då kom också andra raka segern.

Luca di Quattro prisutdelning.jpg

Kvällen avslutades med en dansk seger då Bjarke Haagensen placerade Final Countdown DK i ledningen och det räckte till seger även om Sebbe Cee uppvaktade flitigt.

Publicerad torsdag 28 april 2022.