Zarenne Fas imponerade i blötan

10,2 i storm och regn på en bana som beskrevs som något tung med tredjespår en del av loppet och sedan först i andraspår.

Zarenne Fas svarade för en fantastisk prestation i höstvädret under onsdagskvällen.


– Jag hade en bra feeling hela vägen, sa också kusken Johan Untersteiner efter segern.

Loppet kördes i rena Elitloppstempot, Night Brodde öppnade 07,6/500 meter och 09,7 på varvet – men över upploppet fanns det bara en häst på banan.

– Jag vet ju att han har en fantastisk kapacitet och idag visade han det, berömde Untersteiner.

imagebssx.png

Kvällen, Pride Racing Day, gick i regnbågens färger och trots vädret var det glada miner i vinnarcirkeln när alla samarbetspartners delade ut priser.

Christoffer Eriksson, som haft fin form på stallet den senaste tiden, satte sin prägel på dagen med en dubbelseger. Det började med egentränade Grappa Boy som trots ett tungt slutvarv bara var bäst, men det var förstås inte helt utan dramatik.

Segerbukett i pridefärger.jpg

– Nja, han har kapacitet. Näst senast bröt han ut i sista sväng och nu var han på väg mot Almgården igen innan jag fick honom på bättre tankar. Jag vet inte vad som lockar där, men sedan han kommit igång igen så avslutade han starkt, sa Christoffer om 3-åringen som tog sin tredje seger i den tionde starten.

”Ove”, som han ibland kallas, fick sedan låna Unico Broline av Sofia Aronsson och det gav en V86–seger sedan de fångat in ledande Valour Kronos sista biten.

– Jag hade hoppats på ledningen, men det löste sig ändå väldigt bra för oss. Vi satt i tredje invändigt, men kom ut i andra ytter 1200 kvar. Där kunde jag sitta kvar så länge att spurten bet väldigt bra.

Ken Ecce var en annan dubbelsegrare tillsammans med tränaren Anita B Hansen. Initial Fix satt länge sist, men avslutade riktigt bra.

– Det är en orutinerad häst, men han kommer undan för undan. Jag fick upp lite förhoppningar i sista kurvan.

Med Hazard In tog Ecce andra raka segern, segerreceptet var en segstark häst utvändigt ledaren som i sista steget fick läppen före Alert Vendil.

  Det var lite onödigt spännande. Jag hade känslan att vi var först – men jag var inte säker.

Vi noterar också att Nugget Zon verkar trivas på Jägersro, tredje raka segern även om det såg lite skakigt ut den sista biten.

– Han bara jäklas med mig, sa Marcus Lindgren, kusk och tränare. Han slappnade bara av när han slagit de andra.

blobid2.jpg

Kevin Oscarsson ställde till med dagen största skräll när han vann med A Cash Machine som pappa Jim tränar. Det var ledningen på ett par steg och sedan kom ingen i närheten.

– Hon kändes så fin så jag tänkte att när vi kom till ledningen så enkelt så testar jag där. Och det gick ju bra.

Starke Center Teemer gynnades av lång distans och tuffa förhållanden när han vann ett långlopp tillsammans med Peter Ingves. Och styrkan använde också Thomas Uhrberg bakom Hawker Typoon som avslutade kvällen.

– Den segern var han värd, tyckte Thomas. Tempot passade oss bra och jag kände att vi skulle koppla greppet även om det inte blev någon stor marginal.

Publicerad torsdag 30 september 2021.