Två Malmqvisthästar från olika länder till final

Tomas Malmqvist dominerade Breeders Courseloppet på Jägersro.

Hans Jazzy Dancer (Erik Adielsson körde) vann och hans Hurlyburly var trea för Ken Ecce.

Båda två är därmed klara för finalen, men det unika är att Jazzy Dancer tränas i Frankrike medan Hurlyburly tränas på Jägersro.


– Jag har hela tiden känt att farten funnits i Jazzy Dancer, men han har varit och är väldigt opolerad. Nu stämde det och då vann han också. I övrigt tycker jag det känns bra att båda mina hästar gick vidare till finalen. Den ena upptränad i Frankrike, den andra i Sverige. Det tycker jag visar på att uppläggen på båda mina anläggningar fungerar. Vi har kommit rätt på det, säger Tomas Malmqvist som numera har merparten av sin tränarrörelse i Frankrike.

Erik Adielsson körde hästen för första gången och även han kände att det fanns en del hyss i Jazzy Dancer.

– Lite orutinerad ännu, men det fanns kapacitet. Sen höll jag på och fumlade med snöret till urryckarna i 40–50 meter, men han svarade väldigt bra på den utvändige hästen.

Den utvändige hästen var Bellissimo Face tillsammans med Adrian Kolgjini, han hade greppet på vinnaren en kort bit men blev utkontrad. Nu blev det en andraplats och därmed har även Adrian Kolgjini två hästar inkvalade till finalen (Urban Africa kvalade in på Åby).

Nu återstår bara onsdagens försök på Solvalla innan fältet till finalen på Jägersro den 29 september är klart.

Publicerad måndag 6 september 2021.