Tre segrar till Tyler Mifsud

Tyler Mifsud var dominerade lördagens breddtävlingar. Tre segrar och en målfotoförlust på fyra försök.

– Tre segrar har jag aldrig tidigare tagit på en tävlingsdag, sa han efter att ha satt dit Crownwind i eftermiddagens sista lopp.


Men om vi tar det från början så inledde han med Easy Copi i ett lopp som ingick i Juniorchansen. Där tog han ett tidigt initiativ och lurade brorsan Larson Mifsud på ledningen.

– Så fort jag kände att tempot dämpades körde jag framåt och det blev ju bra, sa han efter att ha tagit över ledningen varvet kvar och sedan bara åkt undan.

Seger nummer två tog han med Regiment. Det var ledningen från start till mål och när sedan storfavoriten Benjamin Evo galopperade från start blev det enkelt.

– Jag såg att storfavoriten fick problem och att en annan motståndare satt i tredje invändigt, så det kändes bra.

imagece9b9.png

Tillslut var det alltså Crownwind som försvarade sig trappert i ledningen. Imra’s Cash tryckte hårt utvändigt, men kunde aldrig koppla något grepp.

– Jag hade min svåraste motståndare utvändigt så jag ville gärna behålla ledningen.

Med minsta lilla tur hade det blivit en fjärde seger. It Wasn’t Me galopperade tidigt i loppet, men Tyler gav aldrig slaget förlorat – rundande till ledningen varvet från mål. Det såg ut att hålla hela vägen, men Niklas Lindblad backade sig loss från ett invändigt läge med Grand Doux och hann fram precis på mållinjen.

– Jag hann få upp lite hopp mitt på upploppet, nu hann vi dit precis i sista steget som Örjan Kihlström brukar göra, sa Lindblad.

Vi noterar också en seger för Markus Waldmüller som tillsammans med Czarina Adamas lämnade fältet med många längder, trots ett lopp först i andraspår. Cash Bore låg på hårt i ledningen, men vann ändå säkert för Hicham El Jaouhari loch tillslut vanns Juniorchansen monté av Ståhlebos King och Josefine Larsson.

Publicerad lördag 18 september 2021.