Sweetman toppade händelserik kväll

Vinnare av V75–klass, en talang som satte årsbästa i Sverige, kusklöftet fortsätter att vinna och en olycka. Det var en händelserik kväll på Jägersro.


Sweetman är en speciell häst, han är klasser bättre i ledningen. Nu körde Johnny Takter till spets, fick en het Racing Ribb utvändigt och tempot var högt uppdrivet. Men det spelade ingen roll, Sweetman stack bara undan över upploppet.

– Han är så fin i ledningen, så det spelade ingen roll att vi fick en het häst utvändigt, sa kusken Johnny Takter. Han vann med krafter kvar.

Sweetman prisutdelning.jpg

Därmed är Sweetman fortfarande obesegrad i ledningen och segertiden visade att det här är en häst av hög V75–klass när han sitter i spets..

– Jag släppte ledningen senast, så den här gången var jag skyldig att köra för seger, fortsatte Takter med ett leende.

Lars I Nilsson tränar Sweetman och Lars hade en bra kväll då hans Ups Face också vann. I ett uttagningslopp till amatör-SM (final på Åby) fick han ett smörlopp av kusken Thomas Linder.

– Allt blev perfekt för mig, sa Linder. Och när jag skrek på honom i början av upploppet sprang han bara fortare och fortare.

Thomas Linder kommer alltså att representera Jägersro i finalen, något som han även gjorde förra året.

– Då slutade jag tvåa, så jag hoppas få vinna i år. Men jag har inte alls kolla på hur motståndet ser ut.

Om vi svänger in på talangspåret så hamnar vi på tvååriga Julia Sisu och Per Nordström. Trots tredjespår en bit och sedan dödens var hon bara bäst 1.15,6 – årsbästa över 1640 meter med voltstart för tvååringar.

– Hon debuterade på Åby, men fick kanske en lite tuff öppning. Nu hade hon flyttat fram formen, det var verkligen bra. Hon gjorde det den tunga vägen. Det är en okomplicerad dam som är tuff och stabil i humöret. Jag hoppas att det bådar gott inför framtiden, sammanfattade Per.

Den tvåbenta talangen är Simon Helm. En dubbelseger i Halmstad i måndags följde han upp med att vinna med Cavalleri.

– Det är härligt att vara i flytet. Nu fick vi ett fint lopp, drag hjälp på vägen så det löste sig direkt.

Det var Simon Helms sjuttonde seger för i år och han tar för sig mer och mer i vagnen.

Adrian Kolgjini visade upp en talang i Invisible Sun som tog andra raka segern. En stark och tuff häst som Adrian Kolgjini har höga tankar om:

– Vi har fullt fokus på Derbyt…

Invisible Sun svarade för en fin långspurt, men loppets prestation svarade nog startgalopperande Ikaros Sisu för. Han tappade 30–40 meter från start och visade sedan 2000 meter strax över 1.13.

Conrad Lugauer var dagens dubbelsegrar. Det började med Bonny Boy som på slutet tävlat både för sulky och i monté. Nu var det sulky och segern blev tillslut säker.

– Han gillar både sulky och monté, men orsaken till att han utvecklats är att vi ändrat en del på träningen. Han är helt enkelt starkare och smidigare.

Men Conrad Lugauer har förstås var han borde passa bäst.

– Han är stor och rejäl, skapad som en montéhäst.

Den an dra vinsten tog Lugauer med Devs Donator som stack till ledningen och drog i hårt tempo.

– Han presenterade sig på bästa sätt, berömde Lugauer. Kvick och rejäl.

Det loppet fick en dramatisk inledning. Merope Wik började slå bakut och kusken Thomas Uhrberg kastades ur vagnen. Uhrberg blev liggande på banan, men reste sig efter en kort stund.

– Det såg otäckt ut, men glädjande nog kunde Uhrberg själv gå till ambulansen för en undersökning och hästen fångades in kort efter olyckan, det är så mycket vi vet så här kort efter olyckan, sa Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.

 

 

Publicerad tisdag 14 september 2021.