Marc Elias bjuder på skrälldrag

Dubbeljackpot och 59 miljoner kronor i sjurättspotten.
Kan det bli Marc Elias som får miljondrömmen att gå i uppfyllelse för någon lycklig spelare?
- Flera har segerchans men de har lite tråkiga utgångslägen, säger hemmakusken som ska köra fyra hästar inom V75®.


 

Derbyhelgen på Jägersro är här. Huvudnumret avgörs på söndagen men lördagen har också förutsättningar att bli något alldeles extra. Inte minst för spelarna. En jättepott ska delas ut på V75 och går man får de riktigt stora pengarna gäller det att leta skrällbud. I den kategorin platsar samtliga av Marc Elias uppsittningar. Hela kvartetten tränas av pappa Conrad Lugauer och först ut är Sandsjöns Enzo (V75-3). Han ordnade jätteutdelning på V75 så sent som i sin näst senaste start, då han skrällde till 62 gånger pengarna i silverdivisionens final.

- Jag har jag känt på i ett provlopp mot Campo Bahia och han kändes väldigt fin. Det är en väldigt fin häst i grunden och även om han inte såg så bra ut mot "Campo" var det ett bra jobb av honom, säger Marc Elias.
Den här gången startar sexåringen med spår sju bakom bilen.
- Han har haft väldigt många tuffa spår men när han har haft ett bra läge och man har kunnat ge honom ett bra lopp har han också vunnit. Som på Färjestad (spår fem) där man såg vilket kapacitet det är i honom. Men i de här klasserna, silver och guld, behöver man ett bra lopp för att vara med där framme. Jag försöker ge honom det och lyckas jag kan han absolut vinna.

Potential för de stora loppen
Nästa skrällbud från stall Lugauer är Maggiore (V75-5). Hon har ett betydligt bättre utgångsläge i spår två bakom startbilen men runt henne finns andra frågetecken.
- Vi var besvikna på henne efter stoderbykvalen senast. Efter segern på Åby i juni trodde vi verkligen att hon skulle kunna vara med i Stochampionatet eller Derbystoet...
- Egentligen måste vi ligga lågt i och med att prestationen senast var så dålig men hon hade tränat på bra och har nu bara fått ta det lugnt. Hon har bara joggat mellan starterna och vi hoppas att hon nu kan visa vad hon har visat i träningen.
Kullsystern Jeopardy (V75-6) startar med spår två i volten i loppet efter och hon kommer med dokumenterad form.
- Hon gjorde ett fint lopp senast. Det var bra att gå ut och springa 1.10,8 i andra starten efter uppehåll. Tanken var att hon skulle gå barfota runt om nu men hovslagaren är inte helt säker på att hovarna klarar det. Så det kan bli så att hon tävlar med skor runt om och det är ett litet minus för henne.

"Otroligt fin"
Sist men inte minst ska Devs Daffodil (V75-7/DD-2) äntra banan. Hon har gjort två starter efter uppehåll och det har resulterat i en seger och en tredjeplats. Nu startar hon med nummer tio i andra ledet bakom bilen stoeliten.
- Hon var otroligt fin i första starten efter uppehållet när hon vann mot Racing Ribb, som själv fick vinna i onsdags. Senast mötte hon Sharp Dream och Darah Bibo som är väldigt fina ston och de fick bättre lopp än henne. Att kunna stå emot dem från dödens är inte allt för enkelt men hon visade att hon kan möte de allra värsta. Precis som Sandsjöns Enzo behöver hon ett passande lopp för att kunna vara med där framme.

Publicerad lördag 4 september 2021.