Kan Hannibal Face vinna St Leger?

Överlägsna segrar – samtliga från ledningen.
I onsdagens styrkeprov S:t Leger för fyraåringar på Åby har stall Kolgjinis Hannibal Face läge för att leda runt om igen.
- Hannibal borde ha toppchans i ett sådant här lopp.


Hannibal Face lovade mycket som treåring och planer fanns på att låta honom få prova att tävla i Frankrike som fyraåring.
Efter kastration och lite småproblem med fräschören kunde stall Kolgjini sätta ny fart igen i början av augusti i år då hästen gjorde sitt första lopp på fem månader.
Två andraplatser och en seger har det blivit sedan dess.
Och en plump.
I ett fyraåringslopp i Jägersro V75® i den senaste starten galopperade Hannibal Face i slutkurvan på väg mot en tillsynes överlägsen seger.
- Vi tror att banan på Kalmar i starten innan ställde till det för honom. Hannibal var lite öm och rullade över men känns jättefin igen, säger Dante Kolgjini.
I S:t Leger över 3 140 meter (V86-3) på Åby på onsdagkvällen står hästen i startfållan med hästar både 20- och 40 meter efter sig.
Innerspåret är bästa tänkbara. Hannibal Face har tagit samtliga sina tre segrar från ledningen.
- De flesta såg väl senast vilken kapacitet hästen har. Adrian siktar på ledningen hela vägen nu. Att det är debut över tre kilometer spelar ingen roll för den här - han är stark och går på alla distanser, säger Dante Kolgjini.
Att fyraåringen är startsnabb visade han i Kalmar i den näst senaste starten där Adrian Kolgjini syntes i spåren och utmanade om ledningen direkt när bilen hade lämnat - trots ett spår tolv bakom vingen.
Ledningen nåddes efter en bit och segern blev överlägsen.
- Banan slet nog lite på honom den gången och nu borde han ha toppchans i ett sådant här lopp med tanke på hur lite pengar han har på sig i förhållande till sin kapacitet. Vi hoppas så klart att han kommer att tjäna många miljoner. Vi kör på med det han haft på slutet, barfota bak och vanlig vagn.
I V86-1 har ni 4 Partizan Face till start. 14 starter i år och ingen seger, vad säger du om onsdagens start?
- Han är uppe i en tuff division men har faktiskt toppform nu. Han går bra hela tiden. Men det är inget hett för spelarna utan han är mest ute för att tjäna pengar.

Publicerad onsdag 15 september 2021.