Ikväll gör Campo Bahia comeback

Som fyraåring höll han på att slå världens nu bäste travare.
Ikväll är det dags för comeback i Kalmar för Conrad Lugauers stjärna Campo Bahia efter över ett års bortavaro.
- Han känns fantastisk fin!


Det var vid juletid 2019 som Malmöhästen Campo Bahia var på vippen att besegra franske kejsaren Face Time Bourbon i storloppet Criterium Continental i Paris.
Conrad Lugauer kände sig som en vinnare bakom Campo Bahia när en galopp på upploppet i ledningen förstörde allt den dagen.
Campo Bahia hade dock gjort sig känd som en häst utöver det vanliga redan innan starten på Vincennes. I maj det året blev det seger i Kungapokalen på Åby på en världsrekordtid.
Efter en mindre lyckosam period kan det nu vara dags att beträda de stora scenerna igen.
Klockan 18.42 ikväll är det dags för comeback i ett lopp i Kalmar. Campo Bahia kommer från ett lyckat kvalificeringslopp och blir jättefavorit i första starten sedan juli 2020.
- Jag är helt övertygad om att han kommer att vinna loppet. Samtidigt är det inte det viktigaste för mig om han vinner eller inte. Det viktigaste är att han återhämtar sig bra och gör ett bra lopp så att vi kan bygga vidare på en fantastisk karriär, säger Conrad Lugauer.

Väntas bli överlägsen
På fredagen är det världspremiär för V64 Express i Sverige. Premiären körs på Kalmartravet och Rommetravet som delar på omgången där de sex avdelningarna ska avverkas på en timme med start klockan 20.30.
Världsstjärnans comeback läggs som ett av kvällens inledande lopp - utanför det stora streckspelet - på grund av Campo Bahias förmodade överlägsenhet.
Conrad Lugauer har pratat om att det kan bli aktuellt med SM på Åby senare i höst. Om allt vill sig hägrar Breeders Crown-finalen på Meadowlands utanför New York fredagen 29 oktober.
- Jag har sagt det där om planerna lite grand för att underhålla alla som skriver och gör tv. Det är inte så viktig för oss egentligen om det blir SM eller en start i USA. Men visst vore kul! Det viktigaste är att han får den tid han behöver, säger Lugauer,

"Han är pigg och glad"
Lugauer har alltså stor tro på att Campo Bahia rundar motståndet i Kalmars lopp 2 på fredagen.
- Återhämtar han sig bra och vinner på ett fantastiskt sätt på fredag kan det bli en start i SM. Sedan får vi se. Vi har en långsiktig plan med honom. Han har gått lite i backen och simmat och joggat lite på slutet här och är pigg och glad.

Publicerad fredag 17 september 2021.