Genidrag av Adrian Kolgjini gav miljonutdelning

Yngst var bäst.
Kali Smart blåste förbi sina garvade konkurrenter i stoeliten.
- Hon är fantastiskt bra, det är helt otroligt, sade Adrian Kolgjini sedan han fixat miljonutdelning på V75.


Att fyraåringar får tävla i äldre eliten är ovanligt.
Ännu mer sällsynt är förstås att de vinner.
Men det struntade Kali Smart och Adrian Kolgjini i.
Fältets minst meriterade häst satte "gummorna" på plats i stoeliten och därmed punkt för en skrällfylld omgång på Jägersro.
- Egentligen var det lite av en tomtestyrning. Det står i pappret att man borde försöka ha henne i rygg ledaren, men jag tyckte det stod lite grann på förhand att det kunde bli tempo i loppet. Så jag valde att inte köra på chans och sedan fick jag runda dem i fjärdespår. Men hon klarade det. Hon är fantastiskt, det är helt otroligt, sade Kolgjini som utnyttjade att tre år äldre favoritduon Miracle Tile och Hevin Boko stångades i täten och visade upp en häst som torde ha flera säsonger kvar i liknande omgivning.
- Det är en häst som gör exakt allting rätt. Till och med mamma hade kunnat köra och vinna med henne.

Galopperande favoriter
Det var inte Kolgjinis enda bidrag till miljonutdelningen.
Med favoriten Hannibal Face blev det galopp i klar ledning i slutsvängen.
- Han galopperade bort segern och det är klart att det gör ont när det händer. Hästen kändes stabil hela vägen, men så fort han blev ensam och kom in i svängen så började han tveka, förklarade Kolgjini som därmed öppnade för dagens andra stora knall, Versace Boko och Joakim Lövgren.
Omgångens mest spelade häst Kapten Brodde galopperade redan i starten.

imagedv48t.png

- Det var accelerationen, precis när bilen sticker, då vill han lite för mycket. Han knackar på sig en gång på knät. Hästen kändes ruskigt fin, så det är lite frustrerande, förklarade körande Erik Adielsson.
Därmed var manegen krattad för Jörgen Westholm och Parker som bjöd på en styrkedemonstration utanpå ledaren.

Rackham imponerade
En liknande och minst lika imponerade insats svarade Rackham för. Även här kom favoritfallet omgående då Beartime galopperade bakom bilen och Christoffer Eriksson fick istället rikta sin uppmärksamhet mot andrahandaren Rotate och Björn Goop.
- Jag såg att Beartime galopperade och när Björn fick ledningen var jag tvungen att göra något. Min häst var riktigt bra. Det gick väldigt sakta när jag klev fram så jag tyckte vi kunde köra i lite jämnare fart sista 700, förklarade Eriksson som tryckte sönder ledaren inför slutsvängen och enkelt höll igång sin läckre fux till seger i silverdebuten.

christoffer-eriksson-bakom-rackham-781219.jpg

- Jag är mållös, jag blir det gång efter gång. Han är så värd detta. Hästen är så snäll, det är bara ren glädje hela tiden. Han gör det här för att han tycker att det är kul. Jag har aldrig träffat en så fantastisk häst, jublade skötaren och tränarsambon Isabella Bergh efter uppvisningen.

Många miljonvinster
Team Untersteiner har blivit ett faktum sedan pappa Peter valt att ställa sig vid sidan. Förmågan att pricka från springspår verkar gå i arv och Grandfather Bill hade lekstuga sedan Johan skött sina kort på bästa sätt i loppets alla faser.
- I ledningen går han bra. Han blir kaxig när han får springa där framme. Han mår så gott hästen, det är därför han levererar också, mös Peter sedan han sett sin åttaåring sprinta ifrån konkurrenterna över upploppet.
Insatsen såg ännu bättre ut i efterhand då det stod klart att ingen annan häst höll undan från ledningen på en bana som flera aktiva beskrev som lös.

minucci-zon-781216.jpg

Om det var anledningen till att André Eklundh inte valde att svara fronten med Minucci Zon må vara osagt. Det blev i alla fall ett genidrag då Rarity A.F. istället fick stå emot alla attacker bara för att bli nerspeedad sista biten.
V75 betalade 1 666 051 kronor till drygt 36 vinnande system och miljonutdelning blev det även på Top 7.
Detta sedan ledande favoriten Bravo Sabotage fått tuff press och tvingats släppa förbi sig Pre Calculated och framförallt Björn Goop-tränade Iwan Boko som spurtade vassast i händerna på Carl Johan Jepson.
Att föga betrodda hästar knep platserna bakom var precis enligt kalkylerna för en spelare från Dalarna som satsat 48 kronor och belönades med 1 234 979 kronor.

Publicerad lördag 4 september 2021.