Fin start på helgen för André Eklundh

André Eklundh fick rejält med självförtroende inför helgens start i Derbystoet med Bring Me Wine. En dubbelseger under fredagens lunchtävlingar var en perfekt start på helgen.

– Det känns alltid skönt att få vinna lopp, sa André efter dagens andra seger.


Men vi tar det från början så inledde André med I D Undeniable som lite förvånade tog hand om ledningen.

– Det hade jag inte räknat med, men när jag såg att han öppnade så bra släppte jag till lite extra och då fick vi ledningen.

Väl i spets kunde André mer eller mindre finåka, in på upploppet öppnade han upp någon längd och det var inte slutsålt i mål.

– Den här lovade mycket när han kom i min träning, fungerade inte i första starten men har sedan blivit bättre och bättre. Det är klart att vi har en del förhoppningar.

Lite mer överraskande var segern med I D Excellent. Hon galopperade i en provstart bakom bilen och galopperade bort sig senast i Norge.

imagek2adb.png– Hon – Hon är kanske inte helt att lita på, men nu skötte hon sig. Sen fick vi ju ett helt perfekt lopp.

Fick och fick. André lyckades snirkla ner henne i rygg på ledaren och sen kom luckan som på beställning in på upploppet.

Och formen på Bring Me Wine inför starten på söndag?

– Hon känns jättebra och vi har ett fint läge [spår 1]. Drömmer vore att få rygg ledaren, sen kan allt hända.

Dubbel till Eklundh, men hans förre chef Thomas Uhrberg (André var lärling där en period) var snudd på värre. En dubbelseger samt en målfotoförlust.

Väldige Dogleg tog andra raka vinsten. Uhrberg tog det försiktigt från start, satt utvändigt ledaren under slutvarvet och vann – med en kort nos.

– Han bromsade till så fort han kom först, sa Thomas. Han var trög mest hela vägen, men i slutsvängen kände jag att vi nog hade mest krafter kvar.

Sen fick Thomas låna Ready Häggenäs av kollegan Ola Samuelsson. Uhrberg körde till ledningen samtidigt som de värsta konkurrenterna galopperade.

– Visst kan allt hända i ett lopp, men det här var enkelt. Så fort de andra närmade sig så svarade han. Han hade också gott om krafter kvar.

Sen höll Thomas på att vinna dagens sista lopp, men Ikaros Sisus snabba avslutning räckte bara till målfotoförlust. Det var Lucky Guy Boko och Joakim Lövgren som vann från ledningen.

– Min häst somnade till 50 kvar, erkände Joakim. Det gick i snigelfart över mållinjen, men det räckte ju.

Lite broderskärlek hann vi också med under dagen. Adrian Kolgjini fick låna lillebror Dantes Al Pacino och lyckades vinna trots ett tungt lopp utvändigt ledaren.

– Det var en bra prestation. Vi fick lägga en rejäl speed på sista långsidan så det var naturligt att han var trött sista biten.

Fredrik Pedersén inledde annars dagen med en överraskning. Hans Sevruga Wareco behöll ledningen, fick lite småtryck under vägen men svarade ärligt.

– När vi kom till ledningen så ville jag ju gärna prova där, sa Fredrik. Det finns fortfarande en del att slipa på, men vi har lite förhoppningar på honom.

Dagens åttonde och sista vinnare serverade Gustav Johansson. Han körde Bee Kronos i ryggar och då räckte spurten till en säker seger.

– Vi fick ett bra lopp och min sprang verkligen så fort hon kunde den sista biten.

Därmed var prologen avklarade. Nu väntar två dagars travfest!

Publicerad fredag 3 september 2021.