Campo Bahia klarade kvalet

Snart får vi se Campo Bahia på tävlingsbanan igen.
Efter en mer än ett år lång frånvaro testade Conrad Lugauer sin topptravare i ett kvallopp i Halmstad under måndagen.


Kapacitet av sällan skådat slag finns i Campo Bahia. Conrad Lugauers häst var som treåring två i kriteriet och vann som fyraåring Kungapokalen. Senare på vintern såg han ut att hota självaste Face Time Bourbon i Paris, men en olycklig galopp satte käppar i hjulen.
Senast vi såg Campo Bahia på banan var i juli förra året, men efter en fjorton månader lång period utan tävlingsskor på hovarna, är comebacken nu nära förestående. Sexåringen var under måndagen inne på Halmstadtravet för ett kvallopp. En uppgift som hästen förstås klarade galant. Campo Bahia visade 1.17,7 över 2140 med snabbare sista 500 meter i 1.12-tempo. Conrad Lugauer var dock inte nöjd med det - utan lät Campo Bahia efter målgång göra ett extra varv på 1.16,3.
Planen är att göra årsdebut i Kalmar nästa fredag, den 17 september.
- Han rörde sig väldigt fint, det gick för hans del lite väl sakta men det var ett jobb och inget annat. När jag körde till var han extremt effektiv men han vet var mållinjen är och lade av lite och var lite bekväm det sista varvet. Men överlag var jag jättenöjd. Nu får han återhämta sig och förmodligen anmäler vi
honom nästa vecka. Det viktigaste är att han övertygar fysiskt
och då
finns det större lopp, till exempel Svenskt Mästerskap, men jag vill se honom pigg och glad i morgon först, sa Conrad Lugauer efteråt och tillade:
- Planerna på USA och Breeders Crown finns kvar. Vi har reserverat flygbiljetter och vi jobbar med karantänen så att det ska vara förberett. Men det är bara aktuellt om han har absolut knallform.

Publicerad tisdag 7 september 2021.