Breeders Course: Rekordlopp i vidrigt väder

Storm, regn och vidrigt höstväder. Ändå kunde 2–årige Gio Cash tangera det svenska rekordet på 1.13,1 och vinna finalen av Breeders Course och SEK 600 000 tillsammans med sin tränare Dion Tesselaar.


Och då ska ni veta att det var hästens andra start i karriären.

– Oj, blev det en en så bra tid. Det var riktigt bra i det här vädret, sa tränaren Dion Tesselaar som också körde hästen och var snabb med att lyfta fram talangens prestation.

Gio Cash öppnade snabbt och när Dion Tesselaar, tränare i Holland med Wolvega som hemmabana, såg att det skulle bli spets så gasade han på.

– Då fanns det ingen anledning att ta upp.

Och i det vidriga värdet så sprang bara 2-åringen undan. Visserligen kvalade han in till finalen i liknande väder på Victoria Park (Wolvega) – men 13,1 under de betingelserna som Jägersro bjöd på var helt enkelt en bragd.

– Jag hoppas en hel del på den här hästen. Han är ju bara i början av sin karriär och borde kunna utvecklas.

Alla är kanske inte bekanta med Victor Gio – pappa till Gio Cash. Men det är en son till Ready Cash och mamma är Ilara Jet som tjänade SEK 10 000 000 och bl a vann ett försök till Elitloppet på Solvalla. Så det finns blått blod bakom vinnaren

Bakom vinnaren svarade Look of Love De, en dotter till Ready Cash,  för en minst lika stark prestation. Större delen av loppet i ”dödens” och kunde ändå utmana den sista biten tillsammans med Wim Paal som fick hoppa in och köra Jean Pierre Dubois–hästen. Tredjeplatsen tog hemmahästen Hepburn som svarade för en bra avslutning tillsammans med sin tränare Adrian Kolgjini.

Publicerad onsdag 29 september 2021.