Adrian Kolgjini: "Jag har inget att skylla på om det går åt helvete"

V75 på Jägerro. Då är stall Kolgjini alltid i hetluften.
I lördagens jackpotkryddade omgång ska sex hästar försvara stallets färger och flera av dem har fått fina utgångslägen.
- Jag har ingenting att skylla på mer än mitt eget arbete om det går åt helvete, säger Adrian Kolgjini.


Jägersrotränaren gästar veckans avsnitt av podcasten "V75 - lördag hela veckan"
och han uttrycker optimism inför den jackpotkryddade omgången på hemmabanan. Redan i den inledande avdelningen kan formstarka Upper Face bli att räkna med från springspår i volten.
- Han har verkligen startsnabbhet i volt. Han har öppnat bra från spår fyra någon gång på Eskilstuna också, så voltstart det gillar han, säger Adrian Kolgjini i podden och fortsätter.
- Han gjorde ett riktigt, riktigt bra lopp i Tingsryd senast, det bästa loppet han har gjort på länge. Det kan man ta med sig, att han verkligen har form.
Två lopp senare är det dags för Upper Faces storebrorsa Kennedy att äntra banan. Båda hästarna är efter forna världstravaren Lisa America.
- Kennedy är väldigt speciell. Han är väldigt svårbedömd i lopp och innan lopp. Han kan kännas stark och så bara släpper han grejerna 50 meter senare, så han är svår att räkna på, säger Kolgjini om hästen som startar från spår två bakom bilen.
- Jag skulle vilja se honom i ledningen. Jag vet inte om han har förlorat därifrån någon gång. Men det är svårt för han har inte den där blixtrande startsnabbheten plus att Kung Edward är med i loppet. Får inte Kennedy ledningen känns han inte speciellt aktuell.

"Har sådan överkapacitet"
V75-4 är ett fyraåringslopp och där selar Adrian Kolgjini ut en mycket spännande häst i form av Hannibal Face (V75-4).
- Han är en ganska respektlös häst. Han kör sitt race och är väldigt svår att läsa av inför en tävlingskväll, säger Kolgjini och utvecklar:
- Jag hade nästan lite dåligt samvete gentemot Erik (Adielsson) när han skulle köra honom uppe i Stockholm. Erik har lite problem med en axel eller vad det är när han kör någon het häst och jag sökte honom faktiskt under tävlingskvällen. Men jag fick inte tag på honom så då tänkte jag att han får skylla sig själv. Men då hade hästen varit som ett lamm både innan loppet och under loppet och jag tänkte att han kanske har ändrat sig. Men så körde jag honom i Kalmar i torsdags och han hade inte ändrat sig ett dugg. Det var bara full fart framåt. Men han är bra, väldigt bra.
Hannibal Face lottades till springspår på 20 meters tillägg.
- Springspår är perfekt. Han brakar mest iväg. Han gör liksom inget tok utan det är bara det att han bestämmer sig för sin fart. Så vänder jag upp för tidigt kan det bli en omstart. Jag får försöka tajma in det där.
- Han kan absolut vinna. Han står inte bra till i loppet men jag tycker att han har sådan överkapacitet och skulle ha tjänat de pengarna för länge, länge sedan. Det kanske är min bästa chans. Han ska gå barfota bak, det gjorde han inte senast.

"Gjorde ett fantastiskt lopp"
Övriga V75-hästar kommenterar Adrian Kolgjini enligt följande:
- Jacky Bros (V75-5) är fin och gör väldigt jämna och gedigna lopp hela tiden. Nu chansade jag och anmälde till V75 och när hon kom med får jag väl chansköra i loppet också. Hon behövde loppet förra gången och kommer vara lite bättre denna gången.
- Sashay My Way (V75-7) har haft sjuk oflyt hela säsongen. Har hon inte haft dåliga spår så har hon hamnat punschigt på det ändå. Hon har definitivt mycket mer att visa än vad raden skvallrar om. Hon är fin men kanske får svårt att vinna ändå.
- Kali Smart (V75-7) tycker jag gjorde ett fantastiskt lopp senast på Solvalla. Hon gick nog två och en halv sväng i tredjespår utan rygg och var precis slagen om fjärdeplatsen mot äldre ston. Med rätt resa för "Kali" skulle det kunna smälla till. Men Miracle Tile var jäkligt bra senast och har fått ett bra läge. Det är ett tufft lopp.
Lördagens sjurättspott beräknas uppgå till hisnande 59 miljoner kronor. Knappast någon skulle bli förvånad om det finns Kolgjini-hästar med i den rätta raden...

Publicerad torsdag 2 september 2021.