Lorentzen vann tre lopp i tre olika länder på sex dagar

Tre segrar på sex dagar i tre olika länder.

Jägersrotränaren Jörgen Lorentzen hade några riktigt fina dagar i månadsskiftet september–oktober.


Harrison vann på La Croise–Laroche tillsammans med Franck Ouvrie.

Staro Next Move vann på Nykøbing tillsammans med tränaren själv.

Jefferson Boko vann på Jägersro tillsammans med Simon Helm.

– Det var rätt häftigt att fixa det på sex dagar, säger han själv.

imageurve8.png

Jörgen är på ett sprudlande humör när vi talas vid. Stallet går riktigt bra just nu, hästarna levererar och händer inte något konstigt kommer man att passera fjolårets resultat på tisdag.

– Det saknas bara femtusen och det tror jag Nocturnally fixar.

Fast det kanske blir tufft att vinna, på spåret innanför står Derbytvåan Önas Prince.

Skärmavbild 2021-10-06 kl. 17.37.57.png

Tre hästar i träning på Grosbois (står hos Anders Lindqvist) och resor dit med jämna mellanrum, starter snudd på varje vecka i Danmark och 24 hästar hemma i Sverige som ska tränas. Hur får han ihop det?

– Inga problem, jag jobbar 28 timmar om dygnet. Nej, jag skojade bara. Jag har fantastiskt bra personal som jobbar stenhårt för att vi ska lyckas. Sen kommer det frivilliga och hjälper till. Allt flyter bara på, jag har inga besvärliga hästägare utan bara riktigt, riktigt bra hästägare.

Men vi får återvända till Frankrike och Harrison. Han har startat på rätt flitigt på slutet och såg ut att gå mot en ny vinst i måndags – men blev upphunnen kort innan mål av en hel flock och fick nöja sig med femteplatsen.

– Han gjorde ändå ett bra lopp. Han gick med skor då, men nästa start kan han gå barfota. Jag tror att han är så bra att han kan vinna på Vincennes också.

Jeffersson Boko målgång.jpg

Och framtiden ser minst sagt ljus ut. Just nu finns det en hel flock fina 1-åringar i stallet. Två inköpta på auktion i Danmark och några riktigt toppstammade.

– Det är en efter Trixton, en efter Explosive Matter och en efter Nuncio. Det går så lätt att jobba just nu, jag går till stallet med ett leende varje morgon.

Men inte ens den alltid optimistiske Jörgen Lorentzen tror att det blir vinst för Nocturnally på tisdag, men han har förstås en förklaring till det också.

– Vi siktar mot 4-års Mesterskab 2021 på Nykøbing med honom.

Publicerad onsdag 6 oktober 2021.