Ny storloppsvinst till Nordström

Han har vunnit dubbla E3-finaler i år och nu slog han till med en ny stor seger.
Felix Orlando spurtade ner favoriten Asteroid i Sikta Mot Stjärnorna och tog hem förstapriset på 300 000 kronor.
– När luckan kom så sköt han till fruktansvärt bra, sa Per Nordström.


Jägersro-tränaren har haft ett makalöst år och radat upp storloppssegrar. En av stallets stjärnhästar är Felix Orlando som tidigare i år har vunnit båda E3-finalerna. Under måndagskvällen passerade den treårige hingsten tre miljoner kronor i insprungna pengar när han vann Sikta Mot Stjärnorna på Mantorp. Han öppnade snabbt bakom bilen men var chanslös att svara favoriten Asteroid som blåste till ledningen. Asteroid inledde med 1.10,5 första 500 metrarna innan han kunde dämpa tempot till 1.14 första varvet. I rygg på ledaren satt Felix Orlando och i sista sväng försökte Erik Adielsson göra allt för att hålla kvar Per Nordströms häst i ryggen. Men när utvändige Whothehillareyou tröttnade kom luckan som på beställning 250 kvar. Felix Orlando accelererade direkt och i en snabb avslutning spurtade han enkelt ner favoriten den sista biten. Segern blev till slut säker på tiden 1.13,9/2140a.
- Han är väldigt snabb från början men Eriks häst var snabbare. Jag var ändå nöjd med att få den bästa ryggen. Sedan tog Erik upp i sista sväng för att hålla mig inne, men när jag fick luckan så sköt han till fruktansvärt bra, sa Per Nordström.
- Det här var en genomkörare inför Breeders Crown-semifinalen på Solvalla den 24 oktober. Det kunde inte bli bättre för min del. Sedan hoppas vi att det blir en final och därefter gör vi bokslut för säsongen. Det har rullat på jättefint i år och jag har ett fantastiskt och sammansvetsat gäng bakom mig som jobbar hårt, fortsatte Nordström.
Ultrastayern, över 3640 meter, inledde V64 och där blev det seger för favoriten Husse Boko tillsammans med Gustav Johansson. Efter en fin resa i andra par utvändigt en bit ner i fältet så avgjorde Husse Boko utan problem efter attack runt slutkurvan.

Publicerad tisdag 12 oktober 2021.