Lugauer skrällde i Breeders Crown

Det blev damernas kväll när Färjestad körde säsongens sista Breeders’ Crown-försök.
Titan Yoda och Sourire Frö glänste för glädjestrålande tränare. Och sen skrällde Breidabliks Kahlua i Breeders Cropwn för 4-åriga ston.
- Det är inte möjligt att jag som knappt varit travtränare kan ha den turen att jag fått en sådan här häst, jublade Jennifer Persson sedan Titan Yoda svarat för en makalös prestation.


Tuff forcering till ledningen kostade 1.11 första varvet. Sedan ytterligare en tryckare i samma veva.
Trots den blytunga inledningen i hällande regn kunde Titan Yoda glida ifrån konkurrenterna i tisdagens BC-kval på strålande 1.11,5/2 140 meter autostart, och detta utan att Ulf Ohlsson såg ut att pressa sin häst det minsta.
- Idag skulle han inte vara som bäst, det ska han såklart vara i finalen. Det här loppet var egentligen bara en genomkörare. Det är inte möjligt att jag som knappt varit travtränare kan ha den turen att jag fått en sådan här häst. Jag får nypa mig i armen varje dag, konstaterade en överlycklig Jennifer Persson efter uppvisningen från hästen som blev fastlåst i Svenskt Travderby och nu fick visa att han på allvar tagit sig upp i kulltoppen bland landets fyraåringar.
För Persson var förstapriset på 110 000 kronor tangerat personbästa i en tränarkarriär som börjar få kometstatus.

"Ett hjärta av guld"
Minst lika överväldigad var Ulrika Wällstedt sedan hon fått se Torbjörn Jansson spåra runt om med ett år yngre Sourire Frö.
- Vilken häst han är, han är helt fantastisk. Jag är så full av beundran av den lilla hästen som har en sådan otrolig inställning och ett hjärta av guld. Vi är otroligt glada och tacksamma att vi fått förtroendet. Jag kan inte sätta ord på hur jag känner, utbrast Wällstedt samtidigt som hon kämpade med glädjetårarna och nu också kan se fram mot semifinalerna på Solvalla 24 oktober med tillförsikt.
Det kan även Jerry Riordan göra med Aetos Kronos lillasyster Chatty Kronos som drog nytta av att favoriten Isabelle Cash fick slita ont i tredjespår första varvet och tackade med att spurta förbi för Johan Untersteiner.
Conrad Lugauer avrundade BC-kvalen med Breidabliks Kahlua som ryggade och slog sig förbi hårddragande Global Brilliance i en tät slutstrid inkluderat Fifty Cent Piece - som svarade för en ursinnig upphämtning efter startgalopp. En riktig knall som drog upp utdelningen på V64 till 115 692 kronor.

Strålande comeback av Seismic Wave
Detta trots att omgångens största favorit motsvarat alla förväntningar.
Segermaskinen och elitloppsdeltagaren Seismic Wave gjorde första starten på tre månader och tvingades verkligen bevisa att Timo Nurmos inte fuskat med förberedelserna.
Björn Goop fick svar invändigt runt första sväng, men fortsatte gasa och kunde överta kommandot i samma veva som klockan stannade på 1.06,2 första halvvarvet. Det slutade med en segertid på 1.10,0/1 640 meter autostart och ett kvitto på att sexåringen är redo att tampas med vem som helst i landet under slutet av säsongen.

Utanför V64–spelet satte Conrad Lugauer också dit Ready for Party i ett E3–Bonuslopp.

Publicerad onsdag 6 oktober 2021.