Lövgren har hittat stallformen

Två gånger Joakim Lövgren, en skräll av Stephanie Werder, en kuskuppvisning av Simon Helm och sedan fick Dante Kolgjini avsluta lunchtävlingarna.


Joakim Lövgren har verkligen fått fart på stallformen, det var seger åtta och nio som ramlade in de fem senaste dagarna.

Först ut var Hennesy Boko som fick en lugn inledning, kunde trot ett tungt slutvarv koppla ett säkert grepp på länge ledande Cody.

– Jag såg att Rene (Jonassen) fick gasa rejält för att komma till ledningen så min tro var att han skulle få betala för det den sista biten.

Hennesy Boko hade annars inte visat någon riktig form, men de nu var det lite uppåt och där kan det nog komma fler segrar.

Inspiration var Lövgrens andra segerhäst. Som vanligt tappade han en del den första biten, men när han väl fått upp farten är han svår att stå emot.

– Han har haft det lite trögt i portgången, men när han hittat stilen blir det här en fin häst. Visst känns det som om det går på nålar ibland, men han hjälper till på ett bra sätt, sa Joakim och var nöjd att det var rejält överpace i loppet.

imagefg7h.png

Och egentligen var Lövgren lika nöjd med King of Djazz, trots att det bara blev en andraplats.

– Han gick en låg 13–tid och det var tuffa förhållanden. Och han mötte äldre hästar och klarade det bra. Så visst är jag nöjd med hans insats.

Det var Jeppe Rask och Ea som smög med bakom och kunde speeda förbi den sista biten.

Simon Helm är en kusktalang utöver det vanliga. Han har fina körhänder och den egenskapen fick han verkligen användning av bakom Gaie des Brumes. Hon konstrade i ett par omstarter och var inte heller helt stabil i den giltiga.

– Det var ändå bra med lite omstarter så jag fick lära känna henne lite. Men visst vart det lite nervöst.

Men du visste om att hon kan vara lite besvärlig?

– Ja, Johan Lejon sa det och Christoffer [Eriksson] varnade med också att hon kan ta lite språng ibland.

När loppet väl kom igång var det inte några större problem, även om travet inte flöt klockrent den sista biten. Mer dramatiskt var det när Simon skulle segerdefilera, då kom traktorerna för att sladda banan och det klarade inte det lite nerviga stoet som konstrade rejält.

– Det blev lite onödigt spännande, erkände Simon.

Stephanie Werder är väl mest känd som montéryttare, men nu tog hon en seger i sulky tillsammans med Outlander. Trots en försiktig inledning satt hon med som andrahäst varvet kvar och när ledaren sedan galopperade var det raka spåret till seger.

– Det här är en toppstammad häst(både Varenne och Love You), så springa kan han, sa Stephanie som även passade på att göra en segergest när segern var klar.

Dante Kolgjini avslutade sedan dagen med Hollywood Wildcat som han fått låna av Carl–Otto Göransson. Det var ledningen och ökat tempo under slutvarvet som var segerreceptet.

– En fin häst som nog kan springa riktigt fort när vi kan ta av skorna och göra lite annat med utrustningen, trodde Dante.

Stefan Persson och Ola Samuelsson levererade också en skräll under dagen. Emma Häggenäs, tränad av Ola och körd av Stefan, var med i ett lopp där det kördes alldeles för fort i början. Stefan satt lugn i fjärde invändigt, hittade ut i andraspår på sista långsidan och bland trötta konkurrenter bet hennes speed riktigt bra.

– Jag körde på chans, men Ola hade sagt att hon tränat bra så riktigt överraskad är jag inte, sa Stefan Persson. Nu gick det fort i början och många tröttnade tidigt, så det blev väldigt bra för oss.

Till slut noterar vi också att Steen Juul fick sätta dit Catch Me a Winner. Han avancerade till ledningen på första långsidan och sedan var det lugnt.

Publicerad tisdag 5 oktober 2021.