Inför V75: Christoffer bjuder på en spik

Christoffer Eriksson går mot sitt bästa år som tränare.
När Jägersro kör V75® på lördag kryddat med en jackpot bjuder han på en spik.
– Jag tror jag vinner med Rackham. Han blir bara bättre och bättre, säger hemmatränaren.


Christoffer Eriksson blev Årets kusk 2017 och körde lopp i stort sett varje dag och det fortsatte så även året efter innan han valde att koncentrera sig på sin tränarrörelse.
– Jag valde att satsa mer på mitt eget stall och det är inget jag ångrar. Det går bättre och bättre för varje år och vi har redan slagit fjolårets resultat. Vi har en prestationshöjning hela tiden och hög lägstanivå.
För dagen tränar team Eriksson drygt 60 hästar och framtiden ser ljus ut med mycket unghästar.
– Vi har 25 tvååringar och redan 12 ettåringar och det är fina hästar allihop och det är klart att det känns stimulerande att ha så fina talanger att jobba med varje dag.
Numera är det inte bara hästarna som tilldrar sig uppmärksamheten för Christoffer och sambon Isabella. För fyra månader sedan föddes dottern Cornelia.
– Det är ett nytt kapitel i livet och kul förstås. Hon är snäll och sover bra och vi delar på jobbet i stallet. Jag brukar vara där på förmiddagen och sedan tar Isabella eftermiddagarna om vi inte behövs bägge två.

Tror mycket på min häst
På lördag är det V75 på hemmaplan och Christoffer luftar stallets stjärnan Rackham (V75-1) som hittills i år sprungit in över 700 000 kronor.
– Han har varit riktigt bra och jag tycker att han bara blir bättre och bättre. Jag tror att han kan ta klivet upp i eliten om vi sköter korten väl och låter honom utvecklas i sin egen takt. Jag har väl planer på att testa honom i Frankrike, men än så länge så finns det fina lopp här hemma. Han har tävlat flitigt ett tag och måste få träna också och vi har ingen brådska.
Rackham startar över kort distans vilket inte tillhör vanligheterna.
– Han har vunnit över kort distans och han är faktiskt ganska startsnabb. I våras var vi nära att ta ledningen från innerspår på Solvalla, men vi blev nedtryckta och det slutade med galopp. Vi har ett bra spår och han är tuff på alla sätt och kan vinna oavsett position. De värsta konkurrenterna på förhand har fått sämre lägen och det gör att jag är stor optimist och tror mycket på min häst.
Christoffer Eriksson har även Grappa Boy (V75-2) till start i omgången.
– Det är en fin häst som visat att han gillar att tävla och är bra för klassen. Nu är det lite väl kort distans för honom och jag hade gärna sett att det varit 500 meter längre. Spåret är lite långt ut och han är inte så snabb från start och det kan bli lite trafikproblem. Jag hoppas att det blir ett högt tempo för då kommer hans styrka till sin rätt och jag tycker ändå att han ska ses med chans och ska streckas om man tar tre-fyra streck.

 

Publicerad måndag 25 oktober 2021.