Flera fina besked inför Breeders Crown

Tre fina besked inför Breeders Crown semifinalerna om tio dagar och Joakim Lövgrens fina stallform håller i sig.


Önas Prince, Derbytvåan, var ute och luftade sig innan V64–spelet. Han tog över ledningen, gled undan och säg jättefin ut när han vann för sin tränare Per Nordström.

– Istället för att han skulle gå ett 15–jobb hemma fick han en genomkörare där vi fick betalt, sa en nöjd Nordström:

– Han var lugn och fin, inte ens att det blev lite strul kunde hetsa upp honom. Så jag är givetvis jättenöjd.

Däremot förlorade Nordströms andra stora favorit Islay Mist Sisu, men hon är ursäktad då det blev en stenhård öppning i spåren och sedan positionen utvändigt ledaren.

Det loppet vanns istället av Larry Wood (Joakim Lövgren) som bara dundrade till ledningen, fortsatte i hårt tempo och vann på fina 1.12,0.

– Jag har matchat honom rätt hårt, nu var det första gången han gjorde ett riktigt bra lopp. Han vann ju på en topptid och han gjorde det på rätt sätt.

Larry Wood går också mot Breeders Crown precis som stallkamraten Nocturne Zon som också vann från ledningen. Hon utmanades rejält sista 700 men svarade ärligt hela vägen in i mål.

– Det var också en riktigt bra prestation, hon var med om allt jag bad om, så jag är riktigt belåten.

imagea8m1.png

Stallets tredje vinnare var Only Cash OC som i ett lite småstökigt ungdomslopp bara var starkast den sista biten för Tyler Mifsud.

– Egentligen är det obegripligt att han inte harb vunnit lopp tidigare, en sådan fin häst, sa Joakim. Men vi har väl lärt oss att han inte ska gå i ledningen.

Kevin Oscarsson är ju en stadig gäst på Jägersro. Nu slog han till med en dubbelseger, i de båda DD-loppen, och var givetvis nöjd.

– Med Wild Love hamnade jag utvändigt ledaren. Det var inte så mycket att göra, utan jag litade på henne och när vi började köra så avgjorde hon enkelt.

Kanske får vi se Wild Love i slutet av månaden i Müllers.

Med Nouba Mom hade Kevin en lite krångligare väg. Han kunde inte försvara innerspåret, men kunde snirkla sig ut – svarade sedan attacker bakifrån och tog över ledningen inför slutrundan.

– Det är en svår märr, men våldsamt bra, betygsatte Kevin. Jerry [Riordan] har gjort ett fantastiskt jobb med henne.

Thomas Uhrberg inledde kvällen med tvåårige Miking som tog andra raka segern. Visst är hon lite orutinerad fortfarande, men springa kan hon.

– Jag får ju passa på henne, hon vinglar lite hit och dit – men det oroar mig inte för sånt brukar lösa sig med lite rutin. Vi får fundera lite på hur vi ska fortsätta matchningen med henne, resonerade Uhrberg.

Spets och slut var det också för Adrian Kolgjini bakom Ivana Cash – och det såg ut att finnas en del krafter kvar.

– Det är en fin häst som vi kommer att ta ner till Frankrike till vår franska filial. Det blir perfekt trodde Adrian.

Johnny Takter gav Baronerosso Play ett perfekt smyglopp och då tackade han genom att spurta till en säker seger och Johan Untersteiner körde på säkerhet med Jump In som kunde vinna den tunga vägen utvändigt ledaren.

 

Publicerad onsdag 13 oktober 2021.