Adrian har klassiska drömmar

Adrian Kolgjini har klassiska drömmar – tre gånger om.

I ett vidrigt höstväder visade Urban Africa att han kan vara en häst för de klassiska loppen. Tuff öppning, hårt tempo, regn och blåst. Ändå travade 2–årige Urban Africa 1.13,5.


– Han var inte alls toppad till det här, sa Adrian Kolgjini efter vinsten. Tanken är att det här loppet ska föra fram formen och att han ska vara på topp till Uppfödningslöpningen.

Urban Africa avgjorde enkelt, vann faktiskt med krafter kvar och frågan är hur snabbt han kan springa under bra förhållanden när han är på topp.

imageemzkq.png

– Vi har fler fina 2–åringar. Just nu har Urban, Bellissimo Face och Hepburn hunnit längst så de tre ska kvala till Uppfödningslöpningen.

Här kan du försäkra dig om en fribiljett till V75 och Svensk Uppfödningslöpning:

https://secure.tickster.com/sv/fxhldy040k4xwwx/products?gfsids=1327335

Av bara farten så skrällde Adrian i loppet efter med Aberdeen Face som efter en stökig inledning av karriären fick visa sin kapacitet.

– Nu visade han vad vi känt hela tiden, men det har strulat mycket och han har tappat ett halvår av träning. Annars hade han säkert varit med och kvalat till Kriteriet.

Framtiden?

– Det finns stora lopp för 4-åringar också, ett på den här banan. Det är ju så att bra hästar tjänar sina pengar även om det blir ett hack i karriären.

På tal om skrällar så fortsatte det med att Bernardo Grasso vann med Rexoni – före chefen Joakim Lövgren med Prince of April.

– Hoppas jag inte får skäll nu, skämtade Grasso.

– Vi tog det lugnt i början, fick ett bra lopp, förklarade han skrällen.

Men chefen kom tillbaka i loppet efter och satte dit storfavoriten Lucky Guy Boko som tog sin fjärde raka seger. Det var en lugn inledning och sedan gjorde Lövgren ett vinstgivande drag mitt i loppet.

– Jag såg den hästen redan som 1–åring och sa att den hästen vill jag gärna träna. Nu tycker jag förstås att han blev lite för stor favorit, men han löste uppgiften. Han var helt enkelt tapper och gjorde det bra.

Simon Helm fortsätter att vinna lopp. Sulkytalangen har en otrolig kyla som kusk, hamnade utvändigt ledande Dynamic Raja med Protector Tile – och satt bara lugn.

– Jag kände mig lugn, jag hade en häst som startat på V75 och skaffat sig hårdhet.

Och med lite taktisk finess på slutet, när Markus Waldmüller skulle attackera med Arturo Beech, avgjorde han loppet.

– Jag hade lite koll på honom och när jag såg att han skulle få fritt så ryckte jag.

På tal om taktik så går det att använda Peter Ingves upplägg med Emma Häggenäs i en instruktionsbok. Snabb start till ledningen, sen släpp till favoriten Wolf of Wallstreet och vindsnabb avslutning när luckan kom.

– Jag visste ju att hon var speedig, så det här blev perfekt, sa Ingves.

Om Ingves körde med finess så fanns det kanske inte så mycket finess (ursäkta, Johan) när Johan Untersteiner vann med Bordeaux S. Visserligen hittade Johan snabbt ut i andraspår, men när han tidigt i loppet styrde på blev han utsvarad och gick sedan resten av loppet i tredjespår. Ändå vann han.

– Det var inte kusken som gjorde jobbet, erkände Johan med ett leende. Jag hade tänkt köra fram till dödens, men fick svar och satt där med Svarte Petter. Det kändes som jag ville åka hem, men visste att jag hade en bra häst och försökte köra så sakta som möjligt där ute. 150 kvar fick jag upp hoppet, det var ju en otroligt bra prestation.

V86–loppen avslutades sedan med att Hanna Lähdekorpi hittade ryggen på storfavoriten Billi Time (Flemming Jensen) och kunde sedan också speeda förbi över upploppet. Det betydde samtidigt att det inte fanns någon med åtta rätt på streckspelet och därmed jackpot.

I kvällens sista lopp ledde Conrad Lugauer från start till mål med Classy Knox.

 

 

Publicerad torsdag 21 oktober 2021.