Tar Rackham revansch nu?

Han överraskade med att galoppera bort sig som storfavorit i V75 senast.
Nu jagar Rackham revansch i onsdagens V86® – som är kryddad med en superjackpot.
– Jag trimmade upp honom för mycket senast och det var anledningen till galoppen. Nu blir det lugnare provstarter och jag tror inte det händer igen. Det ser ut som en riktigt bra chans, säger Christoffer Eriksson som även varnar för en annan av sina hästar på V86®.


Jägersro och Solvalla är värd för veckans V86® som är kryddad med en superjackpot. En ensam vinnare kan ta hem 30 miljoner på åtta rätt och en kille som kan vara värd att lyssna på är Christoffer Eriksson. Jägersro-tränaren har redan passerat all time high när det gäller inkörda pengar till sitt stall. Hästarna närmar sig fem miljoner kronor och det tidigare rekordet på 4,4 miljoner från i fjol, är med knappt två månader kvar av året redan passerat med en halv miljon kronor. Stallets bästa häst, Rackham, är en starkt bidragande orsak till de fina siffrorna. Den flerfaldige V75-vinnaren har sprungit in 737 500 kronor enbart i år och närmar sig med raska steg Gulddivisionen. Efter två raka segrar i V75 under hösten blev han tvåa i finalen mot övermakten i Admiral As. Han var gången efter ute mot världseliten på Åby och var hedersam fyra bakom stjärnor som Extreme, Aetos Kronos och Don Fanucci Zet. Men senast blev det startgalopp när Rackham var storfavorit i V75 hemma på Jägersro. Det hör till ovanligheterna att den högkapabla fuxen galopperar, men Christoffer Eriksson vet anledningen.
- 7 Rackham (V86-1) varvade jag igång lite mer än vanligt inför loppet och trimmade upp honom lite extra i provstarterna. Anledningen var att jag ville försöka vara med lite från start och köra från början. Jag var angelägen om att få en bra position och försökte ladda med honom. Men det blev lite för bra effekt av det hela och han blev alldeles för mycket på tårna. Han blev för ivrig helt enkelt och därav galoppen, säger Christoffer Eriksson.
- Jag tror inte att det händer igen och nu kommer jag att göra som tidigare att köra lite lugnare provstarter. Han ser fin ut i träningen och allt verkar bra. Han kändes riktigt fin i ett jobb under helgen.
Vad säger du om uppgiften med spår sju bakom bilen över kort distans?
- Det är spår långt ut men samtidigt är det rätt så lite hästar med i loppet. Det är flera startsnabba invändigt och då kan jag ta det lite lugnt från början där utifrån. Förhoppningsvis kör de på rejält den första biten de som är invändigt, och sedan kör jag fram om farten bedarrar.
- Jag tycker att jag har bästa hästen i loppet och normalt sett har han en riktigt bra chans. Trav är trav, men jag tror som sagt inte att han galopperar igen för det brukar han inte göra. Han är med för att vinna loppet och jag kommer såklart att köra för seger. Hästen behöver ett lopp innan V75 på Jägersro den 20 november som är nästa uppgift. Det blir barfota runt om igen och inga ändringar.
- Sedan har han faktiskt ett lopp i Frankrike i mitten av december som vi siktar på, säger Christoffer som förra veckan firade fina framgångar på Vincennes i Paris när Ingo vann på 1.10,8 för Alexandre Abrivard. Den segern var värd nästan 200 000 kronor.
- Han var helt grym vid segern och är kvar nere på Grosbois. Han ska starta igen den 19 november. Men Rackham däremot kommer att åka fram och tillbaka.
Vad säger du om dina övriga hästar på V86?
- 2 Thrust Control (V86-1) har haft lite otur men gjort rätt så bra lopp utan att få vinna. Han har ett bra läge här men får smyga med och köra till slut. Jag tror inte att han har några större möjligheter att vinna och han får jaga pengar i första hand.

"Är en bra treårsmärr - vunnit på 1.12,2 full väg"
- 5 Seventh Heaven (V86-5) är en bra treårsmärr som vann på 1.12,2 full väg i somras. Hon hade en riktigt bra period då men sedan har det varit lite stolpe ut under hösten och hon har galopperat bakom bilen. Senast gjorde hon comeback och blev trea på 1.13,8 och behövde det loppet. Hästen ser lite bättre ut nu efteråt och har ett bra spår och kan öppna snabbt. Kommer hon iväg och får en bra position så tycker jag att det ser bra ut.
- Hon har redan tjänat nästan 500 000 kronor men jag tycker det känns som att hon hade kunnat haft dubbelt så mycket pengar på sig. Men nu känns det som att hon har kommit tillbaka till den författningen som hon var i under sommaren och jag hoppas på en fin period framöver. Det ser spännande ut för hennes del på onsdag och hon ska räknas. Barfota runt om igen och inga ändringar, säger Christoffer Eriksson.

Publicerad tisdag 9 november 2021.